Fanul Olimpiei care are stadion acasă. Lucrează de doi ani la el și l-a costat o mică avere

HomeReportaje

Fanul Olimpiei care are stadion acasă. Lucrează de doi ani la el și l-a costat o mică avere

Dacă îl vezi pe stradă, când iese de la ore sau când e pe stadion la meciurile de fotbal ale echipei Olimpia Satu Mare, Rareș Miclăuș e un tânăr la fe

Vezi programul meciurilor din Liga Națională de baschet și când poți să îți susți acasă echipa favorită
Asociația sportivă a poliției a făcut mai fericiți de sărbători 100 de copii
PSD Satu Mare și-a prezentat „cea mai bună echipă care să se bată pentru România și pentru români”
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Dacă îl vezi pe stradă, când iese de la ore sau când e pe stadion la meciurile de fotbal ale echipei Olimpia Satu Mare, Rareș Miclăuș e un tânăr la fel ca toți ceilalți. Ușor timid, la locul lui și cu mult bun simț, Rareș aproape că trece neobservat în mijlocul altora. Și de multe ori pare că își dorește asta, pentru a ajunge acasă, acolo unde îl așteaptă marea lui pasiunea.

Deși are 14 ani și mulți colegi de vârsta lui sunt tentați de cluburi și descoperitul altor distracții, Rareș se joacă încă cu Lego. Doar că joaca lui a trecut de la nivelul de joacă de copil la o pasiune în care se întâlnesc pasiunea pentru lego, iubirea pentru echipa fanion a județului, viziune în spațiu și banii părinților. De doi ani de zile Rareș face și desface aproape zilnic pe macheta stadionului Olimpia. A fost pasionat de mic de Lego, așa că avea câteva piese, suficiente pentru a reproduce terenul și tribuna întâi. Pe urmă investiția a continuat.

„ Am început acum doi ani și pentru scheletul stadionului am muncit un an. Nu am avut toate piesele, le-am tot comandat pe parcurs. Am lucrat cel mai mult în vacanțe dar și când găseam piese, că nu le găsești pe toate oricând. Dar când mă puneam să fac ceva nu mă opream până nu terminam. Au fost trei-patru ore pe zi în care numai de lego mă ocupam”, afirmă Rareș

img_3239

„Știți cum face, când vine de la școală nu se apucă imediat de teme și are nevoie de puțină relaxare. Și relaxarea lui este să urce aici unde e macheta și de multe ori relaxarea lui e doar să proiecteze în gând ce să mai facă, apoi își caută pe internet piese sau în cutiile pe care le are pe aici.”, afirmă mama băiatului.

„Cam la trei ani i-am cumpărat primul Lego. Atunci i le montam eu, după aceea i le montam eu, el le desfăcea și ne chinuiam amândoi să le facem înapoi și de când a făcut cinci ani nu m-am mai atins de piesele lui, că îl și enervează să te bagi”, afirmă tatăl băiatului despre cum a început pasiunea fiului său.

Pe lângă muncă, macheta stadionului a presupus și multe piese de lego. Peste 4000 de piese sunt ansamblate cu atenție, în cel mai mic detaliu, pentru a reproduce stadionul. Ușile, băncile din gradene,scaunele de la oficială, scările exterioare, totul este reprodus cu atenție.Rareș este pe stadion la fiecare meci al echipei sale și urmărește modificările în cel mai mic detaliu, pentru a le putea reproduce înmacheta sa. Astfel când una din tribune a fost închisă, a marcat și el acest lucru pe stadion. Uneori imaginația sa completează stadionul, astfel că acesta a avut și nocturnă într-o vreme.  La un moment dat reproducerea a fost atât de fidelă încât tribuna oficială se putea ridica și era reprodus chiar și vestiarul. Totul a însemnat piese, muncă și bani.

img_3238

„Am reprodus și spațiile comerciale de la exteriorul stadionului și am folosit expres piese de alte culoripentru a exemplifica faptul că pică tencuiala sau că sunt zone degradate.Ca și costuri, o cutie de lego costă cam 100 de euro. Eu numai în stadion am piese de aproape 1000 de euro și mai am tot atâtea piese în cutii, piese de care nu am avut nevoie, pentru că erau din seturi standard și nu m–au ajutat. Deja și rudele și prietenii știu când e ziua mea, că nu îmi doresc nimic altceva decât cutii de lego”, explică tânărul Rareș.

„Stadionul a avut și nocturnă. A făcut turnurile de lumini din lego, a desfăcut o instalație de brad și a luat becurile galbene și albastre și le-a folosit pe post de nocturnă la stadionul lui, dar a avut alt proiect la școală după o vreme și le-a scos”, afirmă tatăl băiatului.

El a ajuns la un nivel atât de avansat în ceea ce face, încât acum a început să comande doar piesele care îl interesează și care îl ajută în ceea ce are de făcut. Acest lucru nu este neapărat o economie financiară, dar nu mai face risipă de piese.

Speră că munca lui să fie preciată de cei din conducerea clubului de fotbal, unii dintre responsabili arătându-și deschiderea pentru a-i expune creația la stadion sau în alt cadru. Rareș vrea să continue această pasiune și să mai construiască și alte clădiri emblematice din Satu Mare, una dintre acestea fiind Hotelul Dacia, pentru care ar avea nevoie de piese de peste 1500 de euro, dar și Turnul Pompierilor, care l-ar duce la niște costuri de aproape 1000 de euro. Părinții lui pun acum ban pe ban pentru a-i îndeplini visul și speră să găsească și sponsori care să îl susțină pe băiat.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!