Cine îi ia locul lui Dorel Coica la cârma organizației municipale a PSD? Trei nume în joc

HomeActualitate

Cine îi ia locul lui Dorel Coica la cârma organizației municipale a PSD? Trei nume în joc

Dorel Coica a anunțat în această săptămână că părăsește Partidul Social Democrat și se aproprie, cel puțin pentru această campanie electorală, de cei

Ascultă discursul președintelui Iohannis rostit la Carei. Ți se pare că vorbește rar?
Președintele Klaus Iohannis a refuzat propunerea PSD cu Sevil Sahhaideh premier
Stefan Szilagyi este noul și vechiul președinte AJF
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Dorel Coica a anunțat în această săptămână că părăsește Partidul Social Democrat și se aproprie, cel puțin pentru această campanie electorală, de cei de la Partidul România Unită, invocând lipsa de unitate din vechiul partid. Acesta a afirmat că în primă fază nu este vorba de o plecare pentru a candida, dar până nu sunt închise listele, totul este în joc.

Odată cu plecarea sa din PSD, Dorel Coica a lăsat liber și locul de președinte al organizației municipale a PSD, o organizație puternică și bine închegată cu care Dorel Coica nu de puține s-a înconjurat pentru a negocia dur cu cei de la județ diferite beneficii politice. Dat fiind faptul că până la începerea campaniei electorale mai sunt doar câteva săptămâni, organizația nu poate rămâne fără un lider care să o coordoneze în alegeri.

Trei nume sunt vehiculate că ar corespunde pentru această funcție. Este vorba de Radu Roca, fostul viceprimar și mâna dreaptă a lui Dorel Coica din ultimii patru ani, asta în cazul în care nu îl va urma pe acesta la PRU. În cursă mai este și Adrian Micle, acesta fiind promovat ca generația viitoare de la municipiu, o vreme numele său fiind pomenit în contextul celui de-al doilea viceprimar, după plecarea Marcelei Papici. Eligibil mai este văzut de către colegi și Silviu Sumlas, consilier local, care este tot mai activ și mai vizibil în ultima perioadă în partid și în spațiul public.

Dat fiind termenul scurt până la alegeri, este puțin probabil că se va organiza o conferință județeană de alegeri, astfel că viitorul președinte va fi unul interimar, numit.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!