Lucrări finalizate cu jumătate de an mai devreme. Locuitorii din Gerăușa au cămin cultural nou

HomeReportaje

Lucrări finalizate cu jumătate de an mai devreme. Locuitorii din Gerăușa au cămin cultural nou

În urmă cu patru ani de zile conducerea orașului Ardud a lansat o amplă campanie de scriere de proiecte cu finanțare externă, fie ea de la Guvern, fon

LIDL este gata să plece din Satu Mare. Nu a primit binecuvântarea Bisericii și votul consilierilor VIDEO
Singuri împotriva tuturor. Lupta unor sătmăreni împotriva unor giganți, pentru propria liniște
Sătmărenii bagă bețe în roate proiectului Mega Mal. Ce vor să facă și cum pot încurca investitorul
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

În urmă cu patru ani de zile conducerea orașului Ardud a lansat o amplă campanie de scriere de proiecte cu finanțare externă, fie ea de la Guvern, fonduri europene sau Compania Națională de Investiții. De atunci și până în prezent la Ardud și în localitățile aparținătoare au avut loc inaugurări periodice a obiectivelor de investiții finalizate. Cea mai recentă dintre acestea este inaugurarea căminului cultural din Gerăușa.

În urmă cu un an de zile în locul căminului cultural era doar o clădire gata să se dărâme. Toate lemnele care ar fi trebui să susțină acoperișul au fost rupte și clădirea reprezenta chiar un pericol pentru cei care umblau prin preajma ei, atunci când firma care a câștigat licitația a intervenit asupra ei. Această firmă a dat dovadă de seriozitate și promptitudine în acțiune, terminând lucrările cu aproape jumătate de an mai repede decât termenul stabilit.

14494865_1844238802473972_1983459476633802266_n img_3358

„Din păcate multe finanțări se pierd pentru că este neseriozitate din partea constructorilor. Acest lucru începe încă de la licitații, unde firmele se contestă între ele, pierzându-se astfel finanțarea de multe ori. Și acolo unde sunt finanțări, de multe ori firmele sunt neserioase și se ajunge la compromiterea investiției. Aici investiția a fost finalizată cu aproape o jumătate de an mai repede, abia anul viitor prin martie trebuia să fie finalizate lucrărilor. Firma a dovedit seriozitate de la început, pentru că beneficiarii, indiferent cine sunt ei, primărie, Consiliu Județean sau altă instituție, nu prea au cum să se impună în fața firmei, depinzând de bunăvoința ei de a face lucrările în termen”, a afirmat edilul Ovidiu Duma.

Firma în cauză a mai avut un contract de acest gen cu primăria Ardud, un alt cămin cultural într-o altă localitate a orașului. Și în acel caz lucrările au fost finalizate mai devreme, dar nu cu un avans atât de semnificativ ca acesta.

img_3375 img_3385

Inaugurarea lucrărilor s-a făcut imediat după slujba de la biserică, care se află la doi pași de noul cămin. Oamenii au fost omeniți cu palincă, gogoși și sarmale după slujba de la Biserica, pentru a nu fii nevoiți să plece acasă, astfel încât numărul participanților la eveniment să fie cât mai mare. Oamenii s-au conformat și după tăierea panglicii tricolore și sfințirea căminului, aceștia au intrat în sală până au umplut-o la refuz. Cu toții au așteptat spectacolul folcloric organizat cu această ocazie.

img_3404

„Eu sunt un fiu al satului, părinții mă aduceau aici la bunici în urmă cu 50 de ani, în lungile vacanșe de vară, să le petrec la bunici. Atunci era mult mai multă lume aici. Sperăm că această investiție, faptul că aveți și un drum circulabil să vitalizeze satul, să fie din nou copii la școală aici, părintele să aibă duminica copii în fața altarului și tineri în scoruș”, a afirmat prefectul Radu Bud.

După deschiderea marcată de discursuri a urmat un spectacol folcloric susținut de mai multe formații și ansambluri din județ.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!