Explicația primarului Kereskenyi pentru panourile cu „Salvăm Satu Mare de București”

HomeActualitate

Explicația primarului Kereskenyi pentru panourile cu „Salvăm Satu Mare de București”

În municipiul Satu Mare au fost amplasate mai multe panouri publicitare de precampanie, o publicitate pentru partidele electorale care pot lansa în sp

Adrian Albu este noul presedinte al PNL Satu Mare
Candidații PSD, mesaj pentru sătmăreni: Cu muncă şi seriozitate vom dezvolta Satu Mare! Vă așteptăm duminică la vot!
Ce spun maghiarii din Satu Mare despre referendumul cu privire la cotele de imigranți din Ungaria
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

În municipiul Satu Mare au fost amplasate mai multe panouri publicitare de precampanie, o publicitate pentru partidele electorale care pot lansa în spațiul public anumite idei, care mai apoi vor fi utilizate în campanie pentru atragereavotanților. Campania UDMR de la nivel regional are un mesaj de salvare a județelor de București, mesaj care a fost folosit și în Satu Mare, dar doar în materiale pe limga maghiară și nu neapărat în format „Salvăm Satu Mare de București” ci și în altă formă care face referire la banii ardelenilor.

Primarul Kereskenyi Gabor a explicat acest mesaj raportat la ceea ce se întâmplă în județul Satu Mare.

„Noi am mizat pentru descentralizare, noi am votat utilizarea taxelor și impozitelor unde sunt, pentru folosirea baniilor la nivel local, să rămână acolo. Acest lucru înseamnă această salvare în ghilimele. Putea să spunem foarte bine că salvăm Satu Mare de Cluj, că tot așa că noi am mai zis cu colegii deputați și senatori din Bihor ca marile intreprinderi să nu fie obligate să plătească taxele la stat la Cluj. Mai mult de 165 de firme sunt care sunt marii contribuabili care plătesc aceste dări la stat la Cluj. Noi tot timpul am fost împotriva unor centralizări și acest lucru înseamnă acest slogan. Este o realitate, nimeni  nu știe câți bani ia Bucureștiul din județul Satu Mare și cât dă înapoi. Dacă am trage niște concluzii despre aceste sume poate și dumneavoastră ați fi de acord cu acest slogan. ”, a explicat primarul.

Acesta insistă asupra necesității trimiterii în Parlament a unor oameni care cunosc probleme județului, care cunosc administrația publică locală și nevoile ei și care știu care sunt demersurile care pot fi făcute pentru ca lucrurile în județ să se îmbunătățească.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!