Maskulik Csaba anunțat ca viitor city manager. S-a terminat cu disensiunile în UDMR?

HomeActualitate

Maskulik Csaba anunțat ca viitor city manager. S-a terminat cu disensiunile în UDMR?

După trei luni de la câștigarea alegerilor la municipiul Satu Mare, primarul Kereskenyi Gabor își definitivează echipa cu care va munci la primărie. D

Kereskenyi Gabor a fost reales președinte al organizației municipale a UDMR Satu Mare
Primar nou, obiceiuri vechi. Vreo urmă de evoluție?
Primarul Kereskenyi se ferește să promită marea cu sarea: „ O sală cu 3000 de locuri e ceva realist pentru noi”
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

După trei luni de la câștigarea alegerilor la municipiul Satu Mare, primarul Kereskenyi Gabor își definitivează echipa cu care va munci la primărie. Dacă pentru alegerea celor doi viceprimar a fost mai ușor, că a trebui să se supună anumitor jocuri politice care nu le-a inițiat el și pe care nu le putea controla, alegerea viitorului city manager a fost o decizia e care a luat-o singur.

În interiorul UDMR au fost multe discuții și consultări pe tema celui care va ocupa acest post. După cum se știe, UDMR are două tabere mari în interior, chiar dacă la exterior nu se lasă să se vadă acest lucru. Susținătorii lui Kereskenyi Gabor nu coincid cu cei a lui Maskulik Csaba, situație care a scăpat mai evident în spațiul public anul trecut când s-a decis cine va fi candidatul formațiunii pentru alegerile din această vară.

Surse din partid afirmă că pentru postul de city manager ar fi fost doriți ori Guntner Tiberiu ori Gati Stefan, dar primul a fost scos din joc de nominalizarea pe loc eligibil la alegerile parlamentare, așa că au rămas să îl convingă pe primar doar Gati Stefan, dorit de edilul Kereskenyi și Makulik Csaba, dorit de o altă parte din partid. După lungi discuții, dispute și consultări se pare că cel care va fi îndemnat să participe la concursul pentru acest post va fi Maskulik Csaba.

Postul de city manager va fi scos la concurs, dar toată lumea îndrăznește să vorbească cu încredere despre faptul că Maskulik Csaba va fi cel care va ocupa funcția. Desigur concursul este deschis și pentru alți doritori, dar sunt mici șansele să se anunțe cineva. Primarul a lăsat să se înțeleagă că acele câteva criterii care vor exista în procedură vor fi create să se potrivească profilului lui Maskulik Csaba, fără să fie clar pentru nimeni dacă a fost doar o eroare de comunicare sau o chestiune intenționată pentru a reliefa că acesta i-a fost impus. Deocamdată nu au fost prezentate domeniile pe care Maskulik Csaba le va avea în portofoliul său și care vor fi sarcinile sale exacte, dar se dorește „exploatarea” calităților sale manageriale și a cunoștințelor tehnice.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!