Cum se manipulează opinia publică și cum se dau oamenii singuri de gol. Cazul bursei locurilor de muncă

HomeActualitate

Cum se manipulează opinia publică și cum se dau oamenii singuri de gol. Cazul bursei locurilor de muncă

În urmă cu fix o săptămâna a avut loc Bursa locurilor de muncă pentruabsolvenți. Bineînțeles, bursa e deschisă tuturor persoanelor în cautarea unui lo

Lume multă…angajați puțini. Angajatorii nuau prea avut din ce alege la Bursa Locurilor de Muncă
Absolvenții promoției 2017 sunt așteptați la AJOFM Satu Mare
AJOFM va organizare cursuri la Penitenciarul Satu Mare
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

În urmă cu fix o săptămâna a avut loc Bursa locurilor de muncă pentruabsolvenți. Bineînțeles, bursa e deschisă tuturor persoanelor în cautarea unui loc de muncă sau dornice să schimbe actualul loc de muncă. La acel moment pe site-ul www.obiectiv-sm.ro a apărut un material care a prezentat exact realitatea bursei. Lume destul de multă, majoritatea de etnie rromă și nicidecum tânără, suspectând prezența masivă a unei categorii de persoane la bursă pentru a da bine la imaginea instituției în fața secretarului Agenției Naționale, prezente la bursă. Aceste afirmații au supărat la momentul respectiv, cerându-se să fie retrase, modificate sau cosmetizate, lucru pe care l-am refuzat. S-a apelat chiar la persoane apropiate redactorului care a scris materialul, pentru o rată de succes mai mare a cerinței. Dar tot fără rezultatul scontat de cei de la AJOFM.

Cele afirmate în articolul din 20 octombrie se regăsește în cifrele aferente rezultatului bursei. În primul rând,din cei 790 de participanți, doar 210 au fost absolvenți, deci puțin mai mult de un sfert. Asta în condițiile în care tinerii de la lice, elevi de clasa a XI și a XII au fost calculați drept absolvenți. Altfel,cifra reală a absolvenților ar fi mult mai mică.

Din numărul total de participanți, doar 16 au fost angajați – dovadă clară a calității scăzute a oamenilor prezenți iar din cei 16 angajați doar 3 au fost absolvenți – o altă dovadă că bursa a fost dedicată oricui altcuiva dar nu tinerilor. O persoană angajată a fost din rândul persoanelor marginalizate social.

Aceste rezultate sunt mult mai slabe decât rezultatele de la alte burse organizate, daca este să fie comparată strict cu bursa realizată la solicitarea angajatorilor, din 9 septembrie, acolo unde au fost angajate 63 de persoane din care 13 au fost tineri, în condițiile în care a fost un număr mult mai mic de firme prezente.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!