Peste 100 kg de produse alimentare au fost confiscate și incinerate. Erau un pericol

HomeActualitate

Peste 100 kg de produse alimentare au fost confiscate și incinerate. Erau un pericol

Inspectorii sanitar veterinari au continua seria de controale tematice la unitățile de alimentație publică dar și pe cele pe linia creșterii de animal

Povestea de succes al singurului CAP care a supraviețuit în județul Satu Mare, din comunism și până azi
Locul ideal pentru minte, trup și suflet. Lecții de gimnastică pe cal, la centrul înființat de o sătmăreancă întoarsă din Germania
Magyar Lóránd: UDMR nu susține proiectul de lege care ar permite comercializarea produselor de farmaceutică veterinară într-un mod netransparent
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Inspectorii sanitar veterinari au continua seria de controale tematice la unitățile de alimentație publică dar și pe cele pe linia creșterii de animale. Nici această săptămână nu a fost una fără nereguli depistate pe teren.

Cea mai semnificativă neregulă identificată de inspectori a fost prezența la comercializare a unei cantități de 92 kg de carne și 29 kg de lactate care erau neconforme și care puteau reprezenta un pericol pentru sănătate dacă ajungeau să fie consumate de cineva. Aceste cantități de produse au fost retrase și incinerate, pentru a exista siguranța că ele nu mai reprezintă o sursă de infecție. De asemenea, agentul economic a fost amendat cu 2400 lei.

De asemenea s-au mai găsit nereguli în ceea ce privește comercializarea de produse neetichetate la două magazine, unul din Atea și unul din Medieșul Aurit, acestea fiind amendate cu 2800 lei.

S-au găsit nereguli și în ceea ce privește mișcarea animalelor, mai exact doi crescători de animale, unul din Călinești Oaș și unul dinTurț nu au declarat în termenul stabilit de lege achiziția de animale iarun crescător de animale din Cămin a introdus în efectivul de animale existent alte animale fără ca acestea să aibă documente sanitar veterinare.

Inspectorii vor continua controalele și în perioada următoare,fiind axați în special pe magazinele alimentare din mediul rural.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!