Adevăr dur: prea puțini sătmăreni interesați de drama de la #Colectiv după un an de la petrecerea ei

HomeActualitate

Adevăr dur: prea puțini sătmăreni interesați de drama de la #Colectiv după un an de la petrecerea ei

Drama de la #Colectiv a reușit să mobilizeze mase mari de oameni în marile orașe ale țării. La împlinirea unui an de la drama în care au murit 64 de o

Marți de la ora 11 are loc comemorarea victimelor inundațiilor din 14 Mai 1970
Cum a ajutat un jandarm un tânăr de 24 de ani din Satu Mare
JURNAL DE CĂLĂTORIE|||Ziua 2 – Lecție de patriotism
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Drama de la #Colectiv a reușit să mobilizeze mase mari de oameni în marile orașe ale țării. La împlinirea unui an de la drama în care au murit 64 de oameni s-au organizat marșuri tăcute de comemorare a victimelor, un semn de a protesta împotriva corupției, care nu a dispărut odată cu cele 64 de suflete.

img_3937

Și în Satu Mare s-a organizat un astfel de marș, dar acesta nu a reușit să scoată sătmărenii din casă, marșul fiind destul de anemic. Cel puțin 120 de oameni s-au arătat interesați în mediul online să participe, dar realitatea a scos în stradă mai puțin de 50 de persoane.

Acestea s-au adunat greu de tot, fiind nevoie de mai bine de 20 de minute de așteptare peste ora programată pentru a fi suficienți oameni pentru a porni la pas din Pasajul Corneliu Coposu spre statuia lui Vasile Lucaciu, acolo unde s-au aprins lumânările pentru sufletele celor morți în Colectiv.

img_3934

O scenă care a mișcat și emoționat a fost cea a unei proaspete mămici, cu copilul la piept, care s-a aplecat să aranjeze lumânările pentru a scrie din ele „Colectiv” în timp ce alte persoane stăteau doar să o privească. Toată manifestarea a durat maxim 20 de minute.

Sătmărenii par să fie dezinteresați când vine vorba de a milita pentru drepturile lor și pentru a-i comemora pe cei care și-au dat viața din cauza sistemului în care noi am rămas să trăim. Dar aceștia ies în stradă pentru alte probleme, mai puțin vitale decât acestea.

img_3916

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!