Ce a însemnat prima cursă Wizzair la Satu Mare: o pungă de rafie, politicieni și oameni plictisiți

HomeReportaje

Ce a însemnat prima cursă Wizzair la Satu Mare: o pungă de rafie, politicieni și oameni plictisiți

Prima cursă Wizzair la Satu Mare nu a fost nici despre pasageri, nici despre zbor, nici despre viitor și dezvoltare, a fost despre politicieni și urăr

Directorul care a îngropat Aeroportul Maramureș a câștigat postul de director al Aeroportului Satu Mare
Lumina Sfânta a ajuns pentru a noua oara la Satu Mare. Peste 100 de oameni au așteptat-o
Wizz Air introduce o nouă cursă Satu Mare – Londra, din octombrie
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Prima cursă Wizzair la Satu Mare nu a fost nici despre pasageri, nici despre zbor, nici despre viitor și dezvoltare, a fost despre politicieni și urări funebre de „bun venit”. Cei de la compania aeriană nu au fost prezenți la Satu Mare pentru a de detalii despre zbor, iar cei de la aeroport au fost rugați să vorbească doar despre ce ține de instituția lor. Astfel, informații mai puține spre deloc despre aeronavă, pasagerim timp de zbor și condiții de zbor.

img_3953 img_3960 img_3964 img_3978

Prima aerononavă Wizzair a fost așteptată la Satu Mare are cum o spune tradiția, cu tunuri de apă, dar doar așa, de-o poză, să nu se vătămeze avionul, care era prea rece și risca să înghețe apa pe el. La marginea pistei, pe lângă jurnaliști, o mare de politicieni. Doar de la PSD nu a fost nimeni. Primul pasager coborât, un român pur sânge cu o pungă de rafie cu pătrățele roșii și albe. Încet, pista se umple de oamenii care coboară din avion, scenă însoțită de două replici scurte:

  • Se întoarce diaspora!
  • Ăștia l-au votat pe Iohannis.

img_3987 img_3988

Din partea politicienilor, aliniați frumos ca la careu la școală vin urări scurte și parcă pline de spaimă, doar câte un scurt „ bine ați venit” se aude din când în când, doar atunci când se observă câte o față zâmbitoare printre pasageri. Majoritatea erau prea grăbiți să își vadă de treaba lor și nu de imaginea altora. Ce a lipsit față de alte momente de acest gen din anii anteriori a fost partea de festivism și de șampanie desfăcută cu urale și pupături.

img_4005 img_4008

În 10 minute s-a golit avionul și la fel și marginea pistei, lumea trăgându-se în salonul oficial la căldură. La îmbarcarea pasagerilor către Londra, același scenariu, același cordon de politicieni care le urează timid drum bun. Probabil îndrăzneau să le spună mai multe și la sosire și la plecare dacă veneau în grup compact, dar așa, când s-au deplasat câte doi trei, au tăcut mai mult, de frică să nu le răspundă cineva înapoi. Un călător mai curajos i-a privit direct în ochi pe cei din conducerea Consiliului Județean și le-a transmis:

  • Sper să țină măcar un an!

Să fie pesimist sau optimist omul?

 

Vă recomandăm să citiți și :

https://obiectiv-sm.ro/2016/10/31/impresii-dupa-traversarea-europei-cu-dacia-de-catre-satmareni-cat-au-cheltuit-pe-benzina-si-cum-le-a-adus-palinca-prieteni-noi/

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!