Grevă în Spital. Se amână operații și se preiau doar urgențele

HomeActualitate

Grevă în Spital. Se amână operații și se preiau doar urgențele

Sistemul sanitar din Satu Mare s-a raliat la mișcările de protest de la nivel național, astfel că astăzi, 31 octombrie, personalul medical din cadrul

Greva în una din cele mai mari fabrici din județ. Patronul vrea să își plătească angajații cu rebuturi din producție
Angajații Draxlmaier pregătesc o nouă grevă în Hala3
Draxlmaier isi prezinta punctul de vedere cu privire la greva de dimineata
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Sistemul sanitar din Satu Mare s-a raliat la mișcările de protest de la nivel național, astfel că astăzi, 31 octombrie, personalul medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență, dar și din restul instituțiilor aflate în raport de subordonare față de Ministerul Sănătății, este grevă. Nimenu nu știe cât va dura aceasta și implicit când se va relua activitatea medicilor.

La Satu Mare doar o treime din medici muncesc, restul fiind prezenți pe holuri la proteste. Acest lucru a dus la amânarea mai multor operații, fiind asigurată doar asistența medicală acolo unde este vorba de o urgenț. În același timp Unitatea de Primiri Urgențe va funcționa la capacitate normală, acestea fiind preluate ca și până acum.

La baza nemulțumirilor personalului medical stă calcularea sporurilor, care se face la salariul din 2009 și nu la cel din prezent. De asemenea aceștia vor introducerea personalului tehnico-administrativ și a angajaților de la Direcția de Sănătate Publică în același regim salarial. O altă revendicare o reprezintă eliminarea discrepanțelor dintre asistentele custudii post liceale și cele cu studii superioare, atunci când vine vorba de salarizare, acestea fiind chiar și de 800 lei.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0