Cazul unui alt director de școală UMILIT de politicienii dornici să își pună oamenii pe funcții

HomeActualitate

Cazul unui alt director de școală UMILIT de politicienii dornici să își pună oamenii pe funcții

Se pare că nu sunt izolate cazurile de persoane plimbate și umilite în demersul de a ajunge directori de școală în urma unui proces corect și concuren

Un director de nota 10 și 135 de directori promovați din 161 de participanți la concursul de directori
Un director de școală a fost schimbat după contestațiile făcute în urma concursului
Profesorii nu mai fug de concursul de directori și directori adjuncți. Cel puțin doi candidați la fiecare instituției
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Se pare că nu sunt izolate cazurile de persoane plimbate și umilite în demersul de a ajunge directori de școală în urma unui proces corect și concurențial. Oamenii politici au găsit diferite forme să își protejeze proprii oameni sau cel puțin să încerce să le obțină fără prea mult efort locuri confortabile la conducerea școlilor.

Un exemplu este cel al Dr. Daniel Sanislai, lector universitar la Universitatea Vasile Goldiș, profesor de geografie. Omul s-a înscris pentru trei posturi de director de școală, la Poiana Codrului, Bârsău de Sus și Pomi, scrie site-ul www.informatia-zilei.ro . Acesta a trecut cu brio de proba scrisă și de cea de evaluare a CV-ului, dar de mai bine de o săptămână nu reușește să susțină proba de interviu la nici una din cele trei unități de învățământ. Motivul este același de fiecare dată, lipsește câte o persoană din comiei. În cazul comunei Pomi comisia nu a fost completă nici la cea de-a doua tentativă.

Omul are câștig de cauză în toate cele trei unități de învățământ, fiind favorit săpreia postul de director, ca urmare a rezultatelor obținute, asta pentru că la contracandidații de la Pomi și de la Poiana Codrului, fie nu au promovat proba scrisă, fie au un punctaj mult mai mic, iar la Bârsău nu s-a mai înscris nimeni la concurs.

Motivele pentru care comisiile nu s-ar întruni în formulă completă sunt puține și simple. Fiecare primărie, respectiv școală, așteaptă ca o alta să se întrunească mai devreme și să îl calideze pe dr. Daniel Sanislai ca director, pentru ca în școlile lor să rămână oamenii lor directori, prin detașare.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!