Detalii despre perchezițiile DNA de la Adrian Ștef şi de la spital

HomeActualitate

Detalii despre perchezițiile DNA de la Adrian Ștef şi de la spital

Adrian Stef a fost vizitat săptămână trecuta de procurorii DNA care au suspiciuni cu privire la săvârșirea unor fapte de corupție. Paralele au fost pe

Sătmăreanul Viorel Amariei, zis Galbenul a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare
Senatorul Valer Marian, acuzat de presa națională că l-a salvat pe Gabriel Oprea de urmărirea penală
Consilierii locali ai unui partid din Satu Mare, în grup, la DNA. Pentru ce au dat cu subsemnatul
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Adrian Stef a fost vizitat săptămână trecuta de procurorii DNA care au suspiciuni cu privire la săvârșirea unor fapte de corupție. Paralele au fost percheziții la postul TV1, Spitalul Județean Satu Mare şi biroul Brighitei Nagy. Conform platformei justitiecurata.ro dedesubturile sunt mult mai ample. Redăm în continuare materialul semnat de Cerasel Cuteanu:

,,Procurorii anticorupţie merg pe firul câtorva sute de milioane de lei stoarse, în doar trei ani, din bugetul Consiliului Judeţean şi al mai multor primării afiliate politic pentru presa de partid. Firma New Image SRL, care administrează TV 1 Satu Mare, indică o creştere a veniturilor de peste 25 de ori, din 2012, până în 2015.  Aproape toţi candidaţii de pe lista ALDE de la Satu Mare sunt vizaţi de ancheta DNA Oradea.

Detaliile investigaţiei vin, pe surse extrem de apropiate anchetei, la 3 zile după ce procurorii anticorupţie din Oradea au descins la Satu Mare. Mai multe percheziţii au fost făcute,  joi, 3 noiembrie, la sediul CJ Satu Mare, al unui ziar local și al unei televiziuni, ambele din sfera de influență a consilierului județean ALDE, Adrian Ștef, fost președinte al CJ Satu Mare (2012-2016). Ţinta procurorilor a fost însă şi Spitalul Județean de Urgență din Satu Mare, într-un dosar separat, care vizează acordarea unor contracte din bani publici unor firme de partid, apropiate lui Adrian Ștef și Ovidiu Silaghi.

Adrian Ștef și finanțarea presei, „a la” Govor

stef-govor

Comportamentul infracţional pare contagios la Satu Mare, iar conviețuirea instituțională Mircea Govor (vicepreședinte) – Adrian Ștef (președinte) la Consiliul Judeţean, pare să aibă şi efecte similare. Govor are un proces penal pe rol, fiind trimis în judecată de DNA, în primăvara acestui an, sub acuzaţii de șantaj în formă agravată, pentru care ar fi folosit un trust de presă, pe care îl controla şi îl finanţa din bani publici.

După acelaşi model, Adrian Ștef și-a dezvoltat, la rându-i, un mic trust de presă locală, pe care l-a finanțat, din bani publici, începând cu anul 2014.

Ar fi vorba de săptămânalul ”Sătmarul” și o televiziunea locală, ”TV 1 Satu Mare”.

Spre cele două s-ar fi scurs bani publici, nu doar de la CJ Satu Mare, ci și dinspre primării din sfera de influență a lui Adrian Ștef, dar și dinspre firma de casă a CJ Satu Mare, Tehnic Asist, al cărui patron, Mirel Vlas, este coleg de dosar cu Govor, de altfel.

insert-grafic-1

Datele financiare ale firmei New Image SRL, care administrează TV 1 Satu Mare, arată şi succesul afacerii, care a crescut de peste 25 de ori, din 2012, până în 2015, un profit uluitor pentru o staţie TV şi un ziar local, care a coincis cu preluarea de către patronul firmei, Alin Rentea, a televiziunii TV 1 Satu Mare.

insert-grafic-2

Presa locală sătmăreană susține că legătura dintre Adrian Ștef și proprietarul TV 1, Alin Rentea, s-ar fi realizat prin colega de partid a lui Ștef, Marcela Papici, care este asociată cu familia Rentea într-o agenție de turism din Satu Mare. Ca să fie tabloul şi mai clar, Marcela Papici, fost viceprimar în Satu Mare din partea PNL, a fost numită, în iunie 2015, manager la Spitalul Județean de Urgență.

Spitalul Județean de Urgență, contracte pentru firme de partid!

iinsert-foto-papici

Perchezițiile care au legătură cu Spitalul județean i-au vizat pe Ștef, pe Brigitta Nagy, apropiata lui Ștef, atât în viața privată, cât și în cea publică, dar și pe managerul Spitalului, Marcela Papici.

insert-brigitta-stef

Sursele noastre susțin că anchetatorii ar verifica mai multe contracte pe banii SJU, care ar fi fost acordate „cu dedicație” pentru firme de partid, din sfera de influență a lui Adrian Ștef, Marcela Papici și Ovidiu Silaghi.

Procurorii DNA Oradea suspectează că mai multe contracte pentru renovări și pentru achiziție de echipamente medicale ar fi fost acordate cu încălcarea legislației din domeniul achizițiilor publice, iar percheziţiile făcute în acest caz, la Bucureşti, ar viza politicieni de la nivel central cu influenţă în Ministerul Sănătăţii.

Percheziții ar fi avut loc, deasemenea, și la sediul firmei de pază Folda Security, controlată de Adrian Ștef, cu care Spitalul Judeţean ar fi semnat, în 2015, un contract de 4 milioane de lei.

Ștef și Papici candidează, din partea ALDE, la alegerile parlamentare, alături de Ovidiu Silaghi

Adrian Ștef și managerul SJU, Marcela Papici, vizează, fiecare, câte un mandat de parlamentar. Ștef își secondează cumnatul, pe Ovidiu Silaghi, pe lista ALDE Satu Mare pentru Camera Deputaților, în timp ce managerul SJU, Marcela Papici, deschide lista de la Senat a aceluiași partid.”

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!