Satu Mare, pe ruta imigranților. Unde au fost prinși 39 de sirieni

HomeActualitate

Satu Mare, pe ruta imigranților. Unde au fost prinși 39 de sirieni

În cursul zilei de duminică, 6 noiembrie a.c., într-o pădure din vecinătatea localității Asuajul de Jos, județul Maramureș, au fost descoperiti 39 de

Bătaie între mamă și fiică la Tășnad. A fost nevoie de poliție să poată fi despărțite
Vezi cine va reprezenta județul Satu Mare în Consiliul pentru Dezvoltare Regională al Regiunii de Nord-Vest
Distracție și voie bună la Sărbătoarea Castanelor! Cine va urca pe scenă
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

În cursul zilei de duminică, 6 noiembrie a.c., într-o pădure din vecinătatea localității Asuajul de Jos, județul Maramureș, au fost descoperiti 39 de cetățeni străini. Potrivit reprezentantului IPJ Maramureș, Dumitrița Rus, aceștia nu aveau asupra lor nici un document de identitate și nici nu își puteau justifica prezența în zonă. În urma unei examinări exterioare, s-a constatat că nici una dintre persoanele decsoperite nu prezentau urme de violență sau agresiune fizică, menționează actualmm.ro

Cetățenii străini au fost predați în cursul zile de duminică Centrului Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din Șomcuta Mare, din județul Maramureș, instituție aflată în subordinea Inspectoratului General pentru Imigrări.

Totodată, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș a mai precizat că persoanele se află în siguranță și urmează să beneficieze de sprijinul autorităților de stat, conform legislației în vigoare.

Potrivit unor surse, străinii par a fi originari din Orientul Mijlociu, cel mai probabil din Siria și Irak.

Sirienii doreau sa ajungă în Ungaria, iar județul Satu Mare pare să fi fost o rută de tranzit pentru ei. Nu este exclus ca pe viitor prezența unor astfel de persoane să fie tot mai deasă în această parte de țară şi inclusiv în județul Satu Mare, după ce imigranții sunt forțați să treacă prin România pentru a ajunge în Europa de Vest.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!