Un munte de bani, lingouri și monede de aur confiscate de procurori, la Satu Mare. De la cine au fost luate și de ce

HomeActualitate

Un munte de bani, lingouri și monede de aur confiscate de procurori, la Satu Mare. De la cine au fost luate și de ce

În urma celor 313 percheziții efectuate miercuri, 9 noiembrie, în 29 de județe, printre care și Satu Mare, la persoane și firme din domeniul jocurilor

Proiect este, banii au fost aprobați, putem spera la centura de ocolire? Ultima sută de metri înainte de începerea lucrărilor
Spargerea vieții pentru un puști de 14 ani. Nici nu a știut număra câți bani a furat din casa unui om
Un om de toată omenia! Un șofer Fany, din Satu Mare, i-a restituit unei femei din Dej actele și banii pierdute în autocar
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

În urma celor 313 percheziții efectuate miercuri, 9 noiembrie, în 29 de județe, printre care și Satu Mare, la persoane și firme din domeniul jocurilor de noroc au fost găsite aproape 500.000 de lei, peste 100.000 de euro, 500 de USD, 2.180 de dolari canadieni, 120 de lire sterline, 596.000 de forinți și 320 de kuna croați.

Pe lângă bani, oamenii legii au fost ridicat 1 lingou de 1 kg de aur, 1 lingou de 50 de grame de aur, 75 de monede de aur, 21 de monede de argint, 5 insigne de aur și au fost indisponibilizate 77 de aparate de joc neautorizate.

Totodată, au fost descoperite 15 locații în care se exploatau jocuri de noroc fără licență. În urma administrării probatoriului, opt persoane au fost reținute, iar față de alte 14 a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2013, persoanele în cauză au creat un mecanism infracțional în scopul fraudării bugetului de stat, prin neînregistrarea în contabilitate a tuturor veniturilor obținute din exploatarea aparatelor de jocuri electronice de noroc.

Astfel, veniturile obținute din exploatarea jocurilor de noroc în săli deschise pe rază mai multor localități din 29 de județe din țară ar fi fost diminuate prin intervenții directe asupra mecanismelor ori sistemelor de contorizare ale aparatelor electronice.

Ulterior, sumelor neînregistrate în evidențele contabile le-ar fi fost atribuită o proveniență aparent legală, fiind reintroduse în circuitul economic ca „împrumut asociat” pentru extinderea activităților în domeniul jocurilor de noroc.

La percheziții au participat și polițiști ai Direcției de Investigații Criminale din cadrul I.G.P.R., ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și ai inspectoratelor de poliție județene: Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița — Năsăud, Brașov, Caraș — Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Timiș, Vaslui și Vâlcea, precum și jandarmi.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!