Trei medici stomatologi din Satu Mare au plecat din țară în ultima lună. Ce îi nemulțumește

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Faptul că medicii români nu sunt respectați în România și că aceștia au mult prea multe griji pe lângă cele profesionale,este un lucru știut de toată lumea, care, mai mult, este încontinuu demonstrat prin noi și noi exemple. În județul Satu Mare, în rândul medicilor stomatologi s-au identificat trei noi astfel de cazuri doar în ultima lună. Trei persoane cu experiență în domeniul stomatologic au ales să profeseze în țări străine, nemulțumite de condițiile din Satu Mare.

Una dintre nemulțumirile lor este reprezentată și de impozitul mare pe clădirile nerezidențiale, exact cabinetele lor medicale amenajate în apartamente de la parterul blocurilor. Despre acest subiect a discutat în cadrul unei conferințe de presă președintele Colegiului Medicilor Stomatologi din Satu Mare, Cosmin Rațiu. Acesta a fost însoțit de vicepreședintele colegiului, Datcu Oana.

„Aceste spații se impozitează foarte foarte multe. E o chestie care din păcate pe noi ne-a afetat, a avutun impact financiar negativ în 2016. Am avut colegi care și-au vândut afacerile și au plecat în Franța sau colegi care și-au vândut afacerea și au plecat în Ungaria, colegi care nu mai suportă aceste taxe și impozite.”, afirmă Cosmin Rațiu.

Acest lucru se petrece în contextul în care în 2016 în Satu Mare indicele de impozitare pentru clădirile nerezidențiale a fost de 1,5%, maximum posibil, în timp ce în municipiile reședință de județ din județele învecinate, unde nivelul de trai este mai ridicat, cota de impozitare a fost menținută la 0,2%. Cosmin Rațiu afirmă că pentru categoria pe care el o reprezintă, o cotă de impozitare pe care ar putea să o suporte ar fi de 0,4%.

„Am informații de la colegii noștri de la DITL, s-a realizat un surplus pe baza acestei majorări de peste 900.000 lei. Dar acest surplus nu este unul real, pentru că din peste 8000 de liberiprofesioniști s-a plătit doar 2600. Foarte mulți nu au declarat. Noi am dorit să se reducă aceste taxe și impozite, dar să crească mult mai mult numărul contribuabililor. Am făcut și o simulare, în momentu în care toată lumea declară aceste pații nerezidențiale și plătește taxele, banii care s-ar încasa ar fi mult mai mulți, undeva la 1,5 milioane de lei”, afirmă Cosmin Rațiu.

Lumea medicală nu a cunoscut doar un exod, ci există și deschidere spre acest domeniu, dovadă fiind cele 14 cabinete noi deschise în acest an. Mâhnirea conducerii colegiului este însă faptul că pleacă persoane cu experiență și intră în sistem persoane care au nevoie de timp și practică pentru a ajunge la acel nivel.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *