Românii din Transcarpatia își fac simțită prezența printr-un portal propriu de știri

HomeActualitate

Românii din Transcarpatia își fac simțită prezența printr-un portal propriu de știri

De curând românii din Transcarpatia, Ucraina, sunt beneficiarii unui site de știri, de prezentare și informare despre comunitatea din care ei fac part

Consilierii județeni au votat modernizarea drumului Beltiug – Beltiug Băi – Dobra – Corund – Bogdand – Hodod. Un proiect de 38 milioane
Probleme la Drumul Careiului. Se termină lucrarea dar s-au terminat banii mai repede
O sătmăreancă, ministru pentru o zi. Ce minister a reprezentat
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

De curând românii din Transcarpatia, Ucraina, sunt beneficiarii unui site de știri, de prezentare și informare despre comunitatea din care ei fac parte. Mai mult decât atât, acest site este singurul portal de știri din Ucraina care transmite noutăți, evenimente în limba română exclusiv pentru membrii unei comunități românești.

Site-ul a fost creat în cadrul unui proiect, care se derulează în această de perioadă, de către Asociația Inter Regio News. Proiectul se numește „Românii din Transcarpatia în pagini Web” și este finanțat de MAE- Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni și are valoarea financiară de 22940 lei.

 

Platforma online se dorește să fie în special un site de știri și de prezentare pentru românii aflați în localitățile din regiunea Transcarpatia, Ucraina și poartă denumirea Transcarpatia-RO Web. Websiteul este împărțit în trei domenii majore, respectiv numele a trei localități importante din regiune: Slatina, Apșa de Jos și Apșa de Mijloc. La rândul lui, fiecare domeniu cuprinde mai multe subdomenii precum: cultură, religie, învățământ, administrație, diverse și arhivă foto – video.

De remarcat este faptul că portalul românilor din Transcarpatia are și o latură interactivă, pe site fiind realizată  o mică publicitate utilă membrilor comunităților românești.

Proiectul menționat mai sus se desfășoară cu sprijinul partenerilor, precum: Liceul cu clase de predare în limba română, Slatina, Ucraina, și Fundația Caritabilă “Episcop Mihail Pavel” Slatina, Ucraina. Aceștia împreună cu alți membrii din comunitatea românească au un rol importat în susținerea poralului de știri.

Prin intermediul unor pliante, membrii comunității de români transcarpatiene au promovat în rândurile connaționalilor lor  existența noului site, care se dorește a fi unul extrem de benefic și folositor pentru evoluția și identitatea românilor din Ucraina.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!