Daniel Prodan a fost un idol al multor generații de juniori și tineri care au călcat pe gazonul stadionului Olimpia cu dorința de a deveni fotbaliști.
Daniel Prodan a fost un idol al multor generații de juniori și tineri care au călcat pe gazonul stadionului Olimpia cu dorința de a deveni fotbaliști. A ținut mii de sătmăreni cu sufletul la gură în 1994, până târziu în noapte, doar pentru a-i putea scanda mai apoi numele pe străzi, după fiecare victorie. Daniel Prodan a fost și va rămâne în continuare un punct de reper pentru fotbalul românesc și cel mai demn reprezentant sătmărean în acest domeniu.
Daniel Prodan s-a npscut în 1972 și de mic a iubit fotbalul, astfel încât nu i-a luat mult timp să ajungă la prima echipă a Olimpiei, unde a debutat înainte de 20 de ani. Cariera sa la clubul sătmărean nu a fost foarte lungă, pentru că performanța l-a recomandat, astfel că din Liga a II-a, Daniel Prodan a ajuns după doar două sezoane direct la Steaua București.

Daniel Prodan în lotul Steaua Bucuresti
Aici a stat între anii 1993 și 1996, timp în care a jucat 121 de meciuri și a înscris 10 goluri, deși postul său era cel de fundaș central. Cu Steaua a câștigat cinci titluri de campion, un record care va fi greu de egalat pentru orice alt fotbalist de acum înainte și cu atât mai greu pentru un sătmărean. Tot aici a mai câștigat două Cupe ale României și două Supercupe ale României.
Mutarea la Steaua i-a adus și prima convocare la echipa națională, pe 2 iunie 1993, împotriva Cehoslovaciei, un meci pierdut cu 5-2 de români, dar care nu a oprit naționala din drumul spre Mondialul din SUA din 1994. Daniel Prodan a jucat fiecare minut pe care naționala l-a disputat la Campionatul Mondial, împotriva naționalelor Columbiei, Elveției, Statelor Unite, Argentinei și Suediei.
Primul gol și singurul al lui Didi Prodan la națională a venit după mondiale, în preliminariile pentru Campionatele Europene din 1996, când a înscris golul decisiv în partida cu Slovacia, de pe Ghencea, gol înscris în minutul 81, imediat după ce Slovacia înscrisese golul egalizator de 2-2. Acesta a evoluat și la Europeanul din 1996, unde nu a mai prins toate meciurile.
În 1997 Prodan s-a transferat de la Steaua la Atletico Madrid, acolo unde a jucat două sezoane, câte 17 meciuri în fiecare dintre ele. În primul sezon a reușit si să înscrie patru goluri. A urmat un moment mai negru în cariera sa de fotbalist, o accidentare gravă la genunchi, venită imediat după transferul la Glasgow Rangers, unde nu a prins nici un meci din 1998 până în 2001. Totuși acesta a câștigat împreună cu echipa în această perioadă două titluri de campion, două Cupe ale Scoției și o Cupă a Ligii. În 2000 a ajuns din nou la Steaua, unde a jucat doar un meci, ca următorul an să îl petreacă la Rocar București, pentru care a jucat 15 meciuri și a înscris 3 goluri.

Prodan într-un meci Atletico Madrid – Real Madrid

Perioada petrecută la Atletico Madrid a fost apogeul carierei lui Didi Prodan
Perioada 2000-2002 a însemnat și ultimele meciuri pentru echipa națională, a cărei căpitan a fost. Meciul de retragere a fost cel cu Ungaria, din preliminariile Mondialului din 2002, câștigat de România cu 2-0.

Una dintre puținele poze în echipamentul celor de la Rangers pentru care nu a jucat nici un meci
Ultima perioadă din carieră a reprezentat-o un transfer la Messina Paloro, o divizionară B din Italia, care l-a lăsat să joace pentru Național București, aceasta fiind ultima echipă pentru care Didi Prodan a evoluat. Pentru italieni a jucat 5 meciuri și a înscris un gol în timp ce pentru cei de la Național a jucat 7 meciuri, fără să înscrie.

Prodan s-a retras din Naționala României în 2002
S-a dedicat fotbalului românesc și după retragere, implicându-se activ în structurile de conducere ale Federației Române de Fotbal până în 2016, când a fost demis după un conflict cu actuala conducere.
În martie 2008 a fost premiat cu Ordinul „Meritul sportiv” clasa a III-a pentru rezultatele obținute la turneele finale din perioada 1990-2000.
Didi Prodan a avut o carieră pe care mulți jucători din ziua de astăzi și-o doresc și a fost un exemplu pentru tinerii care i-au urmat, atât prin evoluția de pe teren cât și din afara lui. Daniel Prodan a fost căsătorit și a avut doi copii, pe Răzvan și Ștefania.