Oamenii de afaceri au încununat un an de muncă la „Balul Oamenilor de afaceri” : „Cifra de afaceri a crescut”

HomeReportaje

Oamenii de afaceri au încununat un an de muncă la „Balul Oamenilor de afaceri” : „Cifra de afaceri a crescut”

Evenimentul „Balul oamenilor de afaceri” a devenit unul de tradiție în Satu Mare, pentru cei angrenați în viața economică a județului. De 23 de ani, a

Primăria a încasat de la comercianții de la Zilele Orașului 152.000 lei. Bilanțul și mulțumirile primăriei
Peste 5.000 de misiuni pentru jandarmii sătmăreni
Bilanțul primelor 100 de zile de guvernare PSD
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Evenimentul „Balul oamenilor de afaceri” a devenit unul de tradiție în Satu Mare, pentru cei angrenați în viața economică a județului. De 23 de ani, antreprenorii sătmăreni au creat un obicei de a se întâlni la fircare sfârșit de an pentru a trage linie și a privi la anul care a trecut, cu bune și cu rele, cu greutățile și bucuriile de rigoare. De toate acestea se îngrijește de fiecare dată Camera de Comerț și Industrie, care organizează acest eveniment, cu dorința de a evidenția performanța în afaceri.

„Este ediția a XXIII-a. Suntem foarte mândri că am reușit să asigurăm continuitate acestui eveniment pe care l-am organizat în fiecare an. Este singurul eveniment care oferă o recunoaștere și orecompensă, chiar dacă simbolică  agenților economici pentru efortul și tenacitatea și sprijinul pe care îl oferă comunității sătmărene în ansamblul ei. Este și un eveniment de promovare și de informare, există și un catalog, unde toți sunt menționați cu date de contact. Sunt prezente peste 150 de persoane, sunt peste 70 de firme care au reprezentant în sală”, a declarat Daniela Culic, directoarea Camerei de Comerț Satu Mare.

img_4897 img_4881

Se pare că în acest an mediul de afacere are ce sărbători, pentru că la sfârșitul lui, la momentul bilanțului, acesta este pozitiv. Cifra de afaceri a crescut iar regula din economie 20/80 se păstrează și în acest caz.

„Cifra de afaceri a crescut față de anul trecut, așa că probabil că este totuși un avantaj, iar aceste firme din top care reprezintă puțin mai mult de 20% din totalul firmelor care au depus bilanț înregistrează cam 72% din cifra de afaceri a tuturor firmelor sătmărene și peste 30% din personal.”, a mai completat directoarea Daniela Culic.

Chiar dacă a fost un an bun, după cum afirmă bilanțurile finale, unii oameni de afaceri nu privesc 2016 ca un an ușor, ci ca unul în care firmele românești ăn general au fost trecute pe plan secund față de cele străine când vine vorba de interesul autorităților pentru acestea.

img_4864 img_4884

„Am simțit o presiune din partea autorităților pe firmele românești, cu capital privat românesc și dacă așa se continuă în câțiva ani vor dispărea firmele cu capital românesc și avantajează din toate punctele de vedere firmele cu capital străin”, afirmă un om de afaceri.

Evenimentul a fost unul de mare clasă, elegant și rafinat. Cel care a deschis evenimentul a fost președintele Camerei de Comert și Industrie, Ovidiu Silaghi. Acesta a fost scurt și a ținut doar să salute invitații speciali și să remarce lipsa autorităților publice de la acest eveniment. De asemenea el a cerut tuturor celor prezenți să țină un moment de reculegere pentru Daniel Prodan.

Daniela Culic le-a prezentat celor din sala modul în care s-a întocmit clasamentul ca mai apoi să se treacă la premiere.

Seara a fost pigmentată cu numeroase momente artistice oferite de trupa XXL, ca la sfârșitul evenimentului să aibă toată atenția celor din sală formația Semnal M.

img_4889 img_4886

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!