Adrian Albu:„Eu îi primesc pe colindători”. Kereskenyi :„Fostul primar a primit colindători în birou după ce a sunat un părinte”

HomeReportaje

Adrian Albu:„Eu îi primesc pe colindători”. Kereskenyi :„Fostul primar a primit colindători în birou după ce a sunat un părinte”

Săptămâna aceasta a fost marcată de un scandal artificial creat în jurul subiectului colindătorilor din primărie. Primarul Kereskenyi Gabor a afirmat

Tendințele anului în împodobirea bradului aduc citricele și lemnul în prim plan
Polițiștii sunt cu ochii în patru pentru a depista brazi furați
O casă din Satu Mare a ars de la o lumânare uitată sub brad
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Săptămâna aceasta a fost marcată de un scandal artificial creat în jurul subiectului colindătorilor din primărie. Primarul Kereskenyi Gabor a afirmat alături de președintele Consiliului Județean Pataki Csaba că toți cei care doresc să colinde cele trei instituții din Palatul Administrativ sunt invitați să o facă pe scena care va fi amplasată în târgul de Crăciun din Groapa lui Gyusy, văzând în această măsura una de civilizare.

De la aceste declarații, în mediul virtual a pornit o furtună de comentarii, asta după ce fosta viceprimăriță Marcela Papici a declarat pe rețeaua de socializare că ea va împodobi un brad în primărie și îi va aștepta pe copii la colindat. Postarea a avut parte de zeci de comentarii și nu a rămas fără ecou, colegul de partid al Marcelei Papici propagând ideea ei mai departe. Lumea s-a împărțit în două tabere, fiecare susținându-și cu tărie punctul de vedere, primarul văzâdu-se nevoit să vină cu lămuri suplimentare la acest subiect, tot pe Facebook.

Pe când se părea că spiritele se liniștesc, în cadrul ședinței de Consiliu Local viceprimarul Adrian Albu a readus în discuție subiectul.

„S-a iscat o tevatură mai mare decât era necesară pe această temă. Îi invit pe cei care vor să păstreze sărbătorile de iarnă să vină să colinde, inclusiv în primărie, că eu îi aștept. Este o opțiune personală și mi se pare normal să respectăm obiceiurile și mai ales că vorbim de copii.”, a afirmat viceprimarul Adrian Albu

Reprezentantul PSD, Radu Roca a aprofundat subiectul.

„Pentru că este una dintre cele mai frumoase tradiții, din perioada sărbătorilor de iarnă, o vorbă din popor zice că dacă deschizi ușa colindătorilor și le primești colindul, vom avea un an mai bun. Așa că domnule primar vă recomand să primiți colindătorii, că este o tradiție și mă refer la copiii care trec podul și intră cu emoție la primărie”, a afirmat Radu Roca.

Primarul Kereskenyi a venit pregătit pentru a da un răspuns la acest subiect. El a avut un text elaborat, pregătit dinainte, căreia în parte i-a dat citire iar în altă parte rostindu-l liber.

 

Pe lângă această declarație, primarul a mai prezentat și câteva situații din anii trecuți, în care demostra că tot obiceiul primitului colindătorilor a fost pentru imagine.

„ Poate că doamna Papici ar trebui să cheme colindătorii la spital, la bolnavii fără aparținători. Vreau să vă amintesc că anul trecut copiii de la Grădinița 14 mai au venit la colegul doamnei Papici, la ex-președintele Consiliului Județean și li s-a spus că au la dispoziție doar 3 minute și pe urmă trebuie să plece, că sunt programați alții. Au venit părinții ca să îi aducă pe acei copii la Consiliul Județean pentru trei minute. Acești copii au venit și la primărie, la secretarul fostului primar, și la primărie au fost primiți numai după ce un părinte l-a sunat pe domnul Coica. Pot să vă zic numele părinților, pentru că e o chestie adevărată și nu singură”. A completat primarul.

Se pare că acesta nu dă nici un pas înapoi în decizia de a luat-o și va fi de urmărit cum vor decurge lucrurile la poarta primăriei când se vor prezenta primii colindători.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!