Cazul prezentat de The Sun ridică noi probleme. Gluma se îngroașă

HomeActualitate

Cazul prezentat de The Sun ridică noi probleme. Gluma se îngroașă

Cazul prezentat de cotidianul englez The Sun a revoltat o țară întreagă, mai ales după ce s-a demonstrat că tot ceea ce era prezentat în acel reportaj

Percheziții în județul Satu Mare. Mascații au intrat peste traficanții de droguri, evazioniști și traficanții de persoane
Procurorii au decis: articolul din „The Sun” despre exploatarea copiilor pentru ambalarea jucăriilor Kinder e o făcătură
Sătmăreni ridicați de mascați, după ce au furat cosmetice în stil mafiot din mai multe țări
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Cazul prezentat de cotidianul englez The Sun a revoltat o țară întreagă, mai ales după ce s-a demonstrat că tot ceea ce era prezentat în acel reportaj a fost o știre contrafăcută menită să denigreze imaginea României.

Multă lume a acționat și a judecat la cald tot ceea ce s-a întâmplat în ziua încare reportajul a fost făcut public în România motiv pentru care mulți au scăpat din vedere unele aspecte importante, care acum au în atenția organelor de control. Acestea s-au autosesizat cu privire la modul în care femeia prezentată în material, Timea Jurj, muncea la negru, fără forme legale pentru acea firmădin Carei, cum acea firmă a externalizat  activitatea fără să aibă aviz pentru așa ceva, dar și cum acea femeie este capabilă de muncă după ce a fost pensionată de boală.

„Se fac verificări să se vadă cum se acordă pensiile de boală și dacă este vorba de o boală, pentru că dacă ar fi vorba de o afecțiune motrică, nu ar putea munci.Am verificat la ultimul angajator, la Draxlmaier, femeia nu apare cu nici o zi de concediu medical în perioada muncită acolo, iar legea spune că ar trebui să aibă 90 de zile de concediu medical înainte de pensionarea de boală. Se fac verificări și se deschid perspective asupra uno probleme noi”, a declarat prefectul Radu Bud, referitor la subiect.

S-ar putea ca Timea Jurj să se lovească acum de noi probleme, după ce a fost dezincriminată de cei de la Protecția Copilului că și-ar exploata copiii. Totuși cei de la DIICOT au deschis o anchetă cu privire la acest caz, începând urmărirea penală în rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de minori.

”Suntem consternaţi şi puternic îngrijoraţi de aceste acuzaţii inacceptabile privind practicile din România. Am lansat imediat o investigaţie completă pentru a stabili toate faptele într-o manieră urgentă”, este declarația oficială a celor de la Ferrero, cei care erau beneficiarii finali ai muncii depuse de sătmăreni.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!