Ziua Națională a României se va sărbători cu ciolan cu fasole în acest an

HomeActualitate

Ziua Națională a României se va sărbători cu ciolan cu fasole în acest an

Data de 1 Decembrie, Ziua Națională a României este un moment de sărbătoare, care este marcat în fiecare an și în județul Satu Mare. În decursul anilo

OPINIE! Avem o Prefectură, tare doar în gură
Lecție de istorie oferită de PRU membrilor și tuturor sătmărenilor în cadrul marșului de 1 Decembrie
Deși a fost organizator principal, Prefectura Satu Mare dă vina pe alții pentru eșecul de la Ziua Națională a României
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Data de 1 Decembrie, Ziua Națională a României este un moment de sărbătoare, care este marcat în fiecare an și în județul Satu Mare. În decursul anilor amploarea evenimentelor organizate a diferit, dar acestea au fost de fiecare dată de interes pentru sătmăreni, care s-au prezentat în număr mare, în special la parada militară.

În acest an ziua de 1 Decembrie pică într-o zi de joi. Manifestările vor fi unele concentrate, pentru a nu plictisi și pentru a nu încărca programul, astfel încât o primă măsură luată de organizatori, respectiv Prefectură, Consiliul Județean și Primărie este reducerea numărului de coroane depuse, instituțiile deconcentrate urmând să nu mai depună coroane de flori, ele fiind reprezentate doar de Instituția Prefectului. Toată ceremonia de la statuia lui Vasile Lucaciu este aproximată la 50 de minute.

Mai apoi garda de onoare va defila pentru sătmăreni „Prin fața Hotelului Dacia, pe care nu mai știu cum să îl numesc, că nu mai e hotel, deci va defila prin fața acelei pânze”, a declarat prefectul Radu Bud.

După parada militară în imediata apropiere se va organiza un stand cu produse culinare.

„Cel mai probabil în cele trei parcări de la catedralaă va fi un stand culinar. Cei de la armată, dar și organizatorii și primăria și consiliul județean au dorit să mențină obiceiul de a oferi tradiționala fasole cu cârnați sau ciolan sau poate sarmale. Încă nu se știe”, a mai declarat prefectul.

După servirea preparatelor culinare este programat un concert la filarmonică, acolo unde se va servi și un vin fiert pentru spectatori, în holurile instituției.

Vom reveni cu programul complet de Ziua României.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!