Sfatul unui barman sătmărean – încercaţi vin fiert cu fresh de lămâie, sirop de ghimbir și anason

HomeActualitate

Sfatul unui barman sătmărean – încercaţi vin fiert cu fresh de lămâie, sirop de ghimbir și anason

Adrian Lăcătușu este unul dintre barmanii din România care pe lîngă talent, au și curaj să reinterpreteze rețetele vechi și să le dea o notă personală

Jandarmii la datorie în acest sfârşit de săptămână
Locuinţe sparte! Trei tinere banuite de comiterea lor
Accident pe strada Botizului. Circulația e îngreunată
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Adrian Lăcătușu este unul dintre barmanii din România care pe lîngă talent, au și curaj să reinterpreteze rețetele vechi și să le dea o notă personală, fie că este vorba de o limonadă, un cocktail sau vin fiert.

Pentru că se apropie perioada sărbătorilor de iarnă, în care vinul fiert este atracția în materie de băuturi, Adrian recomandă o rețetă puțin modificată a vinului fiert. Aceasta este potrivită pentru cei care consideră vinul fiert după rețeta clasică prea puternic și prea alcoolic.

„O rețetă de vin fiert gustos și aromat, ar fi următoarea: un litru de vin roșu, fellii sau sirop sau topping sau lichior de ghimbir- nu mult ca să nu fie gust principal, scorțișoară pudră, 4-5 cuișoare, puțin suc de portocale, sirop de zahar, fresh de lămâie, foi de dafin, 3-4 bucăți de anason stelat, câteva boabe de coriandru și putin zahar vanilat”, afirmă Adrian.

Rețeta are nevoie de mai multe încercări pentru a găsi echilibrul de gusturi pe placul fiecăruia, dar această dă garanția unei experiențe deosebite atunci când vinul este consumat, fiind un gust deosebit și diferit de cele pe care le-ați cunoscut până acum la vinul fiert.

Rețetele de vin fiert cu condimente speciale pentru așa ceva nu sunt interzise, acestea fiind recomandate celor care nu doresc să riște în încercarea de a avea un vin fiert cu gust deosebit, celor care vreau să meargă la sigur. O atenție deosebită trebuie să existe și pentru vin, de calitatea acestuia depinzând calitatea produsului final, multe din vinurile din comerț nefiind potrivite pentru a fi fierte.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!