Sătmărenii protestează duminică seara în fața urgențelor sătmărene. „Alo, 112? Veniți urgent, ne omoară UPU”

HomeActualitate

Sătmărenii protestează duminică seara în fața urgențelor sătmărene. „Alo, 112? Veniți urgent, ne omoară UPU”

Valul de nemulțumire al sătmărenilor față de serviciile de la UPU continuă să fie activ și antrenat de persoane care își povestesc experiențele negati

Doar 20 de protestatari la Satu Mare, vineri seara
Un protest la fel de prost ca drumul. Locuitorii din Codru s-au adunat la Satu Mare să stea la umbra
Aproximativ 20 de persoane au protestat în această seară față de PSD și legile justiției
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Valul de nemulțumire al sătmărenilor față de serviciile de la UPU continuă să fie activ și antrenat de persoane care își povestesc experiențele negative pe Facebook. Moartea tânărului de 31 de ani în spital, după ce a fost nevoie să se prezinte a doua oară la urgențe pentru a fi investigat amănunțit a creat o revoltă care se va muta din mediul online în stradă.

Punctul de vedere al conducerii spitalului nu i-a făcut pe sătmăreni să acorde credit medicilor, motiv pentru care peste 200 și-au anunțat prezența la evenimentul creat pe Facebook cu titlul „Alo, 112? Veniți urgent, că ne omoară UPU”. În total peste 7000 de persoane au fost invitate la eveniment. Acesta este organizat de cel care a făcut public cazul tânărului de 31 de ani care a decedat.

Protestul mut va avea loc începând de la ora 18 la ora 19, în fața unității de primiri urgențe, fiind în același timp un marș comemorativ pentru cel care și-a pierdut viața zilele trecute în spital. Cei prezenți vor purta măști medicale cu mesaje pentru sistemul sanitar, acestea fiind împărțite protestatarilor care nu și le vor aduce de acasă.

Organizatorul, Călin Culcean, are și câteva reguli pentru cei care vor lua parte la eveniment.

Acest protest nu este al meu, este al nostru. Eu doar propun cateva reguli de conduita:
„1. Fara huiduieli, fluieraturi si/sau injuraturi. Nu ca unii nu ar merita-o ci deoarece comemoram pierderea multor vieti din neglijenta, nepasare sau nestiinta. Ultima si cea mai proaspata e a tanarului anonim.
2. Va trebui sa tinem cont de faptul ca ambulantele vor avea nevoie de acces. Va rog sa nu blocati procedurile medicale sub nicio forma!
3. Vom alege un loc unde sa punem candele comemorative. Va rugam sa nu le puneti in locuri cu risc de incendiu.
4. Nu e nevoie sa strigam nimic, mesajele noastre vor fi scrise pe mastile de pe gura. Mesajul unanim este clar: ne-am saturat sa tacem sau sa fim redusi la tacerea vesnica prin neglijenta si nepasare.
5. Vom avea autorizatie pentru protest, deci, nu cedati daca jandarmii sau fortele de ordine vor incerca sa ne disperseze.
6. Cu siguranta sunt deja informatori si postaci printre noi. Nu cedati la zvonuri si ramaneti focusati pe motivul nostru comun: NU MAI VREM SA MURIM IN SPITALE DIN NEGLIJENTA UNORA!
7. Puteti sa dati interviuri, sa faceti poze, comentarii, etc. Sunteti direct raspunzatori pentru ce declarati sau faceti!
8. Ma bucur sa fiu alaturi de voi :)”, este mesajul lui Călin Culcean

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!