Medicii vorbesc despre cazul tânărului mort în spital! De ce nu se poate realiza nici un transplant de organe

HomeActualitate

Medicii vorbesc despre cazul tânărului mort în spital! De ce nu se poate realiza nici un transplant de organe

Declarațiile președintelui Asociației Naționale de Transplant,cum că un medic legist de la Satu Mare nu aprobă transplantul de organe de la pacientul

FELICITĂRI SĂTMĂRENI! Mobilizare extraordinară pentru a ajuta nou născuții abandonați în spital
La un pas de moarte, pe trecerea de pietoni. Accident în Carei
Pe sătmăreni îi doar sănătatea. Peste 200 de persoane au protestat la UPU – FOTO&VIDEO
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Declarațiile președintelui Asociației Naționale de Transplant,cum că un medic legist de la Satu Mare nu aprobă transplantul de organe de la pacientul de 31 de ani aflat în moarte cerebrală, de frica unui scandal mediatic, i-a deranjat pe medicii care anchetează modul în care a murit bărbatul. Aceștia s-au decis să vorbească și să facă cunoscut faptul că transplantul de organe nu este imposibil din cauza împotrivirii unui legist, ci din motive medicale.

Sub protecția anonimatului, medicii afirmă că este ilegal ca într-un astfel de caz să se apeleze la un transplant de organe. Moartea tânărului de 31 de ani este privită atât ca un posibil omor în urma unei agresiuni în stradă, cât și ca o posibilă culpă medicală, motiv pentru care un transplant de organe ar însemna distrugere de probe.

Medicii dau exemplu de la Oradea, acolo unde într-un caz asemănător s-a aprobat transplantul de organe, ca mai apoi medicul care a dat avizul pentru transplant să fie anchetat de DNA. Acest caz a fost prezentat în presa națională ( link aici ), iar medicii sătmăreni se feresc să fie puși în aceeași situație.

Cadavrul va fi supus autopsiei marti cand se doreste sa se afle daca exista o culpa medicala sau nu.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!