Transplantul de organe de la tânărul mort în spital este blocat

HomeActualitate

Transplantul de organe de la tânărul mort în spital este blocat

UPDATE:  Conform unor persoane din sistemul medical, transplantul de organe în acest caz nu poate fi realizat, dat fiind faptul că există suspiciun

De la discotecă, la spital.Un tânăr a agonizat două nopți într-o ruină din Carei, inconștient
Masterclass de pictură la Satu Mare, cu un pictor celebru
Mircea Marian, greu de schimbat II! Colonelul Gheorghe Strâmb a fost ales președinte al pensionarilor, dar alegerile sunt contestate
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

UPDATE: 

Conform unor persoane din sistemul medical, transplantul de organe în acest caz nu poate fi realizat, dat fiind faptul că există suspiciuni de crimă în cazul tânărului, ca urmare a loviturii primite care i-a cauza fractura craniană. În cursul zilei de mâine va avea loc autopsia, în aceste condiții transplantul de organe fiind ilegal.

 

Tânărul care s-a stins pe patul de spital și a cărui moarte a creat atâtea controverse aduce încă un subiect în fața opiniei publice, cel al transplantului de organe.

În acest moment tânărul se află în moarte cerebrală, doar aparatele reușind să îl mențină în viață, dar decesul acestuia fiind de mai multe zile declarat. Familia și-a declarat interesul pentru transplantul de organe, procedură prin care astfel să se salveze alte vieți, dar se pare că deocamdată acest lucru este imposibil. De vină este, conform lui președintelui Asociației Naționale de Transplant, presiunea mediatică.

646x404-1

„Atacurile declanşate recent în spaţiul public asupra Agenţiei Naţionale de Transplant şi asupra activităţii de transplant au drept consecinţă faptul că din acel moment nu s-a mai efectuat niciun transplant în România, fapt fără precedent. La singurul donator în moarte cerebrală, declarat la Satu Mare, în urmă cu o zi, în cursul zilei de sâmbătă, 26 noiembrie, medicul legist a refuzat să îşi dea acordul de teamă să nu fie implicat în scandalul mediatic la care asistă”, a fost declarația lui Radu Deac, președintele Asociației Naționale de Transplant.

Cazul tânărului care a murit pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă,după ce a avut nevoie de a doua prezentare la urgențe pentru a i se face un CT unde i s-a descoperit o fractură craniană continuă să agite spiritele le Satu Mare.Duminică seara peste 200 de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva indolenței medicilor și pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la sistemul medical care funcționează deficitar.

La rândul lor, medicii din spital, o parte dintre ei, sunt gata să își dea demisia în bloc, fiind nemulțumiți de umilirea la care sunt supuși pe rețelele de socializare, dar și de presiunea mediatică.

Consiliul Județean, în postura de ordonator de credite al spitalului, nu a primit decât o singură informare cu privire la acest caz, în ziua de sâmbătă. Președintele Pataki Csaba refuză să facă mai multe declarații pe acest subiect, așteptând ca să se finalizeze anchetele interne și să se pronunțe cei în măsură să o facă, respectiv Consiliul de Administrație, Colegiul Medicilor și Procuratura.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!