Numărul persoanelor cu SIDA este în creștere în Satu Mare. Peste 100 de persoane la marșul anti-SIDA

HomeActualitate

Numărul persoanelor cu SIDA este în creștere în Satu Mare. Peste 100 de persoane la marșul anti-SIDA

Județul Satu Mare pare să cunoască în ultima perioadă un trend ascendent în ceea ce privește incidența SIDA. Numărul persoanelor infestate cu HIV este

Rodica Borlan: „Putem muri pe stradă și lumea să se uite la noi”. Prea puțini sătmăreni știu să acorde primul ajutor
25 de tone de mere la dispoziția sătmărenilor. Trebuie doar să vă prezentați la Crucea Roșie
Crucea Roșie adună rechizite pentru familiile pe care le are în evidență, cu posibilități financiare precare
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Județul Satu Mare pare să cunoască în ultima perioadă un trend ascendent în ceea ce privește incidența SIDA. Numărul persoanelor infestate cu HIV este în creștere, fără a se face însă publice cifre exacte.

img_5037

În ceea ce privește prevenția, numărul de acțiuni care se realizează este relativ restrâns. Voluntarii Crucii Roșii au avut parte de un curs pe această temă, iar mai apoi aceștia au ieșit în stradă pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la necesitatea cursurilor de prevenție. Ei au luat parte la un marș organizat cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă Împotriva SIDA.

„Ca în fiecare an, Crucea Roșie organizează activități legate de această boală incurabilă. Acestea au început acum două săptămâni cu educarea voluntarilor. Ne-a făcut o vizitădoamna doctor Varodi și le-a povestit despre boală, în special fetelor despre efectele acestei boli și nu numai a acestei boli ci și a celor cu transmisiune sexuală, dar în special s-a pus accent pe această boală. De 15 ani noi organizăm acest tip de acțiune, care astăzi se va desfășura ca și în ceilalți ani și se va încheia cu un marș”, a declarat directoarea Crucea Roșie Satu Mare, Rodica Borlan.

Marșul a fost pornit din pasajul Corneliu Coposu și s-a încheiat în fața Hotelului Dacia.

img_5042

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!