Primarul Kereskenyi nu este de acord cu tatăl lui: „Satu Mare nu are un stadion pe măsura numelui Daniel Prodan”

HomeActualitate

Primarul Kereskenyi nu este de acord cu tatăl lui: „Satu Mare nu are un stadion pe măsura numelui Daniel Prodan”

De 24 de ore toată țara vuiește după declarațiile consilierului județean UDMR din Satu Mare, Alexandru Kereskenyi, tatăl primarului municipiului reșed

Fiul fostului internațional Daniel Prodan, Răzvan, a jucat în meciul Legendele României vs Legendele Barcelonei
OPINIE! Amintiri la căpătâiul defunctei Olimpia, din perioada în care fotbalul se juca pe frigidere și costume
Sătmărenii își iau rămas bun de la Didi Prodan la stadion de la ora 20. Juniorii Olimpiei au fost primii
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

De 24 de ore toată țara vuiește după declarațiile consilierului județean UDMR din Satu Mare, Alexandru Kereskenyi, tatăl primarului municipiului reședință de județ Gabor Kereskenyi, care a afirmat că Daniel Prodan nu este demn să dea numele stadionului din Satu Mare și că sunt discutabile calitățile intelectuale și morale ale fostului internațional.

Actualul internațional, Florin Gardoș a avut o reacție dură după ce acest mesaj a ajuns în presa națională, afirmând: „Incredibil ce tupeu are nesimțitul ăsta!”.

Primarul Kereskenyi Gabor a considerat de cuviință să intervină în acest scandal, prezentându-și punctul de vedere, care vine în contradicție cu părerea tatălui său.

„Daniel Prodan este fără îndoială cel mai mare fotbalist sătmărean din istorie. Prin performanțele pe care le-a obținut, prin numărul de selecții în Naționala Românei, prin faima echipelor la care a evoluat în cariera lui.
Personal, consider că Satu Mare nu are un stadion pe măsura numelui Daniel Prodan. Nu mi-aș dori ca numele lui Daniel Prodan să fie asociat cu o ruină.

Iar, ca să pun capăt dezbaterilor pornite după declarațiile tatălui meu în cadrul ședinței Consiliului Județean, voi fi foarte tranșant.
Tatăl meu face parte dintr-o generație în care fotbalul spectacol era mai prezent decât în ziua de azi. El a crescut cu fotbaliști de creație, de care Satu Mare nu a dus lipsă: Gabi Both sau Viorel Hețeganu, în anii ”70, ori Gábor Gerstenmájer în anii ”80. Poate de aceea îi preferă în dauna unor jucători de forță, precum Didi Prodan sau Tiberiu Csik. Eu îi admir pe fotbaliștii puternici, combativi, care pun osul la bătaie, care dau totul pe teren.
Cert este că niciun fotbalist sătmărean nu s-a apropiat de performanțele lui Didi Prodan, chiar dacă altele erau vremurile înainte de 1989. Să dea Dumnezeu ca în viitorul apropiat sau mai îndepărtat Satu Mare să dea un fotbalist de talia lui ”Tătuca”.
Cât despre inteligența lui Didi Prodan, un fundaș care reușește să-i anihileze pe Batistuta sau Asprilla, este cu siguranță un fotbalist și un om foarte inteligent.
Nu aș vrea să vă dau promisiuni deșarte, că vom construi un nou stadion, că vom cumpăra noi machete pe care să le prezentăm opiniei publice și apoi să nu facem nimic. În momentul de față, în România se construiesc stadioane noi la Craiova și Arad, după cele din Cluj și București. Urmează modernizarea stadioanele Dinamo, Steaua și Rapid pentru a pregăti Euro 2020. Rămân orașe mari ca Timișoara, Iași, Constanța sau Oradea fără stadioane moderne, astfel că șansele ca Satu Mare să obțină finanțare sunt destul de mici.
Dar, deocamdată ne mulțumim cu ce avem, poate vom găsi resurse financiare măcar să consolidăm stadionul.

Nu sunt de acord cu demagogia celor care își fac acum campanie pe spatele fostului mare internațional, începând cu fostul președinte al Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef. Au condus Olimpia mai bine de 4 ani, dar nu i-au dat nici măcar o funcție onorifică lui Daniel Prodan, chiar dacă din postura de președinte al Consiliului Județean Satu Mare aveau această putere. Aceleași persoane au pus Olimpia pe butuci, printr-un management defectuos, prin achizții fictive de echipamente și cafea. Iar acum vin și ne dau lecții de morală.
Aștept opiniile sătmărenilor, a căror voință suntem datori să o respectăm!

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!