Un sătmărean are curaj să se ia în piept cu multinaționalele: „Deschid mai ușor ușile”

HomeActualitate

Un sătmărean are curaj să se ia în piept cu multinaționalele: „Deschid mai ușor ușile”

Tema companiilor multinaționale, care au un parcurs facil în mediul de afaceri românesc, comparativ cu companiile cu capital românesc este o problemă

Toate persoanele programate astăzi pentru obținerea sau schimbarea permisului, amânate. A căzut serverul central
Vasile Țânțaș, prima săptămână după gratii. Familia se revoltă
Doi tineri din Craidorolț și-au bătut tatăl, totul pentru a-și salva mama. Bărbatul e la spital
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Tema companiilor multinaționale, care au un parcurs facil în mediul de afaceri românesc, comparativ cu companiile cu capital românesc este o problemă care este tot mai intens discutată în ultima perioadă. Ziarul Financiar a lansat dezbatere cu cei care conduc cele mai mari companii cu capital românesc. Printre aceștia s-a aflat și Mircea Varga, sătmăreanul care ocupă funcția de CFO la Țiriac Holdings.

În cadrul evenimentului acesta a discutat despre forța de muncă la care companiile românești au acces, care nu este la fel de bine calificată precum cea pe care se bazează multinaționalele. Acest lucru se afirmă că rezultă din faptul că în companiile românești se plătește mai prost, dar Mircea Varga afirmă că de fapt pe companiile românești le costă mai mult un angajat decât pe multinaționale, din cauza productivități scăzute.

Acesta a afirmat că ar trebui arătat mai mult interes companiilor românești comparativ cu cele străine.

„Multinaţionalele pot deschide mai uşor uşi pentru că vin cu altă anvergură, lucru care este din punctul meu nu ar trebui să se mai întâmple. Companiile româneşti ar trebui să fie tratate dacă nu egal, mai bine decât cele multinaţionale pentru că capitalul românesc rămâne aici”, a spus Mircea Varga, CFO în cadrul Ţiriac Holding, citat de ziarul financiar.

Pentru viitor, Mircea Varga propune companiilor românești să se gândească la fuziuni și achiziții, deoarece situația actuală în care sunt, dezbinate și fărâmițate, nu le ajută în lupta cu multinaționalele.

Mircea Varga este sătmărean la origini, având aici familia, dar ocupându-se de partea financiară a Țiriac Holding. Acesta a fost propus să preia Ministerul Finanțelor în actualul Guvern Cioloș, dar a refuzat.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!