Trei laude și patru critici pentru Târgul de Crăciun din Satu Mare

HomeActualitate

Trei laude și patru critici pentru Târgul de Crăciun din Satu Mare

De două zile la Satu Mare s-a deschis Târgul de Crăciun și parcă și centrul orașului a prins viață. E drept, doar centrul orașului, că doar el este îm

Cristian Pomohaci, Ionuț Fulea și Petrică Mureșan vor face poftă de băut la Festivalul Pălincii
Festivalul de la țară care are un program mai tare ca Ziua Orașului.
Bere Gratis și concert Holograf, recital Ruby și părintele Pomohaci, la Negrești Oaș
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

De două zile la Satu Mare s-a deschis Târgul de Crăciun și parcă și centrul orașului a prins viață. E drept, doar centrul orașului, că doar el este împodobit de sărbătoare, dar trebuie apreciat că este la un nivel decent.

Despre un nivel decent și civilizat se poate vorbi și în cazul Târgului de Crăciun. Organizarea de anul acesta are câteva puncte forte, mai ales dacă e să facem comparația cu tentativa de târg de anul trecut. În primul rând ar fi vorba despre locul unde a fost organizat și modul în care a fost aranjat, respectiv alegerea pasajului Corneliu Coposu și aranjarea acestuia de sărbătoare fiind o alegere inspirată, care aduce în centrul orașului spiritual de mare oraș și sentimental sărbătorilor de Crăciun.

În al doilea rând, folosirea căsuțelor identice în groapă este un alt câștig, pentru că dă o notă de unitate, iar conex la acestea este faptul că atmosfera nu este pigmentată cu fum de la grătarele pe care sfârâie micii și nici a hamsi nu miroase. Nu în ultimul rând, o altă laudă o are programul artistic creat pentru cele patru săptămâni ale târgului de Crăciun. Artiștii nu sunt aduși toți deodată, într-o singură seară, ceea ce va scoate de mai multe ori din casă sătmărenii.

img_5101

Are și minusurile lui târgul, primul dintre acestea fiind remarcat de mai multă lume, respectiv lipsa muzicii, măcar de fundal, ambientală, în serile în care nu există concerte. Cel de-al doilea are legătură cu programul, care se termină la 8, deși, cel puțin în prima seară lumea ar mai fi stat, dar s-au simțit oarecum, discret, trimiși acasă. Alte două critici ar fi cu privire la lipsa unei instalații de iluminat care să acopere toată „Groapa lui Gyusy”, ca în marile târguri de Crăciun, precum și faptul că după o ninsoare, lemnul din groapă este foarte alunecos, dar acest aspect nu ține de organizatori.

Pentru o primă ediție serioasă, dacă facem abstracție de la cea de anul trecut, Târgul de Crăciun este unul destul de reușit. Sătmărenii pot să ofere sfaturi și idei organizatorilor, astfel încât de pe acum să se pună la punct idei noi pentru anul viitor.

img_5094

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!