La mulți ani, Voluntarilor!!! 5 Decembrie – Ziua Internațională a Voluntarilor

HomeActualitate

La mulți ani, Voluntarilor!!! 5 Decembrie – Ziua Internațională a Voluntarilor

Având în vedere că lunile încărcate de sărbători, tradiții, obiceiuri și fapte bune, sunt cele în care îi întâlnim cel mai des, e normal să le spunem

Sătmărenii pot salva o nouă viață! După 11 operații, micuța Antonia are nevoie de noi
Apelul disperat al unei mame a cărei fetițe suferă de o boală rară:„ Poate că undeva este o șansă și pentru ea”
Apel unei femei care cere ajutor pentru fratele ei – „Ajutați-mă să îmi salvez fratele „
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Având în vedere că lunile încărcate de sărbători, tradiții, obiceiuri și fapte bune, sunt cele în care îi întâlnim cel mai des, e normal să le spunem pe nume și să vedem cine sunt.

E vorba despre cei care poartă un titlul de noblețe, ce nu ține cont de familia în care te-ai născut, de situația financiară, sau de vreun decret regal, imperial sau prezidențial, e vorba de cei pe care-i numim simplu Voluntari. Ei sunt nobilii zilelor noastre, poate că nu au sânge albastru, dar în mod cert sunt exemple pentru societatea noastră.

Bătaia aripilor unui fluture pe o parte a pământului, naște o tornadă pe partea cealaltă, la fel gândesc și ei, nu pot shimba de la început întreaga lume, dar se pot schimba pe ei, un gest mic făcut în mod repetat se amplifică prin simpla existență. Majoritatea lumii nu-i înțelege și probabil nici ei nu se pot înțelege, dar trebuie să conștientizeze binele pe care-l fac.

De ce există oameni dispuși să lucreze fără beneficii materiale?
Pentru că pot și vor, sufletul lor are o parte care-i îndeamnă să nu stea impasibili la schimbările din jurul lor, la nedreptatea lumii, sau la suferința semenilor, sunt mereu conștienți că sunt datori să ajute societatea care îi acceptă, pentru că oamenii sunt cu adevărat singuri în doar două momente ale vieții, la început și la sfârșit.
Cum să te comporți când întâlnești unul?

Respectă-l! Deși au suflete nobile, nu trebuie să te apleci în fața lor, dar în mod cert trebuie să pleci urechea la ce au să-ți spună. Da, îți vor cere ceva, dar nu cer pentru ei și nu cer imposibilul, îți cer pentru că știu că tu ai puterea să-i ajuți pe alții. Nu te costă să asculți ce au de spus, nu te doare mâna să iei un pliant, nu-ți bate joc de munca lor, e ca și cum ai lua în derâdere pasiunea lor. Încearcă să te pui, puțin, în locul lor, dacă nu poți ajuta, măcar nu încurca.

Sigur îi vei întâlni în diferite situații ale vieții, e un efort infim să-i asculți pe lângă efortul pe care-l fac ei ca să-ți vorbească. Fii parte a schimbării!

Pentru că 5 Decembrie e ziua internațională a lor, La mulți ani, multă sănătate, putere de muncă și răbdare, indiferent de scopurile voastre nobile, dragi voluntari!

Sebastian Urda

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!