Locuitorii din Sătmărel nu mai vreau să fie orășeni și cer ruperea de Satu Mare. Urmează referendum?

HomeActualitate

Locuitorii din Sătmărel nu mai vreau să fie orășeni și cer ruperea de Satu Mare. Urmează referendum?

Un grup de locuitori din cartierul Sătmărel s-a prezentat la primăria Satu Mare cu o petiție semnată de mai mulți locuitori, prin care aceștia cer dez

Să înceapă lucrările! Amplasamentul viitoarei centuri a fost predat
Drumul „de pe Marte” pe care copii și adulți sunt nevoiți să îl străbată zilnic
Strada Depozitelor “vede” asfalt după zeci de ani
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Un grup de locuitori din cartierul Sătmărel s-a prezentat la primăria Satu Mare cu o petiție semnată de mai mulți locuitori, prin care aceștia cer dezlipirea Sătmărelului de oraș și revenirea acestui în încadrarea de mediu rural.

Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că taxele și impozitele pe care sunt nevoiți să le plătească sunt la nivelul celor din oraș, deși condițiile de trai și nivelul de civilizație din zonă este cu totul altul, mult mai scăzut. 300 de persoane au semnat deja o cerere de organizare a unui referendum.

Viceprimarul Adrian Albu a reacționat la acest subiect, la cererea presei.

„Consider că este mai bine pentru ei, pentru că vedeți dumneavoastră și proiectele europene pentru mediul rural sunt mult mai numeroase decât ceea ce se poate accesa ca axe de finanțare pentru orașe. Și ei și asta sunt de fapt, un sat care cumva aparține de Satu Mare și eu și știu că există un drum care duce acolo în zona Hanului lui Ion, e de vreo 2 km, ar fi o legătură foarte bună. Am fost pe o parte din el, dar nu mai este practicabil. Dacă s-ar face acel drum, oamenii a avea ieșire directă în DN 19. Din punctul meu de vedere, fără să fi discutat la nivelul executivului această problemă, ar fi o idee bună. S-ar găsi rezolvare pentru multe probleme ale cetățenilor, deși noi am făcut niște investiții, este vorba de drumul acela care leagă Satu Mare de Sătmărel, la școală, la căminul cultural.”, a declarat Adrian Albu.

Pentru această dezlipire este însă nevoie de un referendum, la care ar trebui să voteze și locuitorii din municipiul Satu Mare, nu doar cei din Sătmărel, iar în astfel de cazuri se pune problema prezenței la vot, care nu prea întrunește alegătorii necesari pentru ca alegerile să fie validate.

În cazul în care Sătmărelul se va dezlipi de municipiul Satu Mare rămâne încă un semn de întrebare, acela dacă cei din Vetiș vor fi de acord să anexeze Sătmărelul ca sat aparținător comunei lor.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!