Angajamentul echipei ALDE: Investiţii de peste un miliard de euro în Sănătate

HomeActualitate

Angajamentul echipei ALDE: Investiţii de peste un miliard de euro în Sănătate

ALDE este formațiunea politică care are un Pact național de invesții în domeniul Sănătății. Document care prevede alocarea unui miliard de euro în urm

Începe ultima săptămână de campanie: pentru unii nerăbdare, pentru alții ușurare
Candidații PSD, mesaj pentru sătmăreni: Cu muncă şi seriozitate vom dezvolta Satu Mare! Vă așteptăm duminică la vot!
Ei sunt sătmărenii care vor face parte 100% din viitorul Parlament
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

ALDE este formațiunea politică care are un Pact național de invesții în domeniul Sănătății. Document care prevede alocarea unui miliard de euro în următorii patru ani pentru dezvoltarea infrastructurii medicale publice. La nivelul județului Satu Mare au fost realizate în ultimii ani cele mai mari investiții în sistemul medical.

Sănătatea la nivel național

Pentru o mai bună activitate în domeniul Sănătății din România, ALDE propune o alocare totală, în patru ani, de 1 miliard de euro, care cuprinde construirea a trei spitale regionale cu fonduri europene, în  Cluj, Iași și Craiova, în valoare de 600 milioane euro.

De asemenea, vorbim și despre consolidarea și reabilitarea clădirilor de spital. O sumă de 400 de milioane reprezintă un minim necesar ca aceste clădiri sa fie reablilitate, astfel încât să nu existe niciun fel de risc în caz de seism. Aceste aspecte conduc la o sumă de un miliard de euro, suma minimă a fi investită în următorii patru ani.

Sănătatea la nivel județean

Echipa ALDE a reușit să obțină cele mai bune rezultate din istoria postdecembristă a sistemului medical din județul Satu Mare. Investițiile vorbesc de la sine. În perioada 2012-2015 s-au investit 14.722.971 euro în sistemul public de sănătate din județul Satu Mare!

2012 – 7 secții (Cardiologie, Chirurgie cardio-vasculară, Ortopedie, Radiologie, Pediatrie, Chirurgie infantilă, Pediatrie Tăşnad + Computerul Tomograf)

2013 – 5 secții (Psihiatrie Cronici – parter, locaţia 2, Bloc operator Ortopedie – etaj 2, locaţia 1, Gastroenterologie – etaj 4, locaţia 1, Interne I – etaj 3, locaţia 2, Dermatologie – etaj 1, locaţia 2 + lifturi, Sistem încălzire Spital Judeţean II, Ambulatoriul II, str. Gheorghe Lazăr, modernizare Ambulatoriu Integrat al Spitalului Orăşenesc Negreşti-Oaş și proiectul “Servicii obstetricale şi ginecologice îmbunătăţite la nivel interregional”).

2014 – 4 secții (Medicină Internă, Neonatologie și Obstetrică), repunere în funcțiune a Ambulatoriului II, str. Gheorghe Lazăr și modernizare Ambulatoriu Integrat al Spitalului Orăşenesc Negreşti-Oaş.

2015 – s-au finalizat lucrările pentru amenajare acces la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, str. Ravensburg nr. 2, din municipiul Satu Mare, amenajare parcare Spital Judeţean de Urgenţă Satu Mare nr. I.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!