Rezultate alegeri parlamentare Satu Mare! Unde au votat 73% din oameni și unde au fost doar 10%

HomeActualitate

Rezultate alegeri parlamentare Satu Mare! Unde au votat 73% din oameni și unde au fost doar 10%

Județul Satu Mare s-a făcut din nou de rușine când vine vorba de prezența la urne, fiind în ultimele cinci la nivel național cu cea mai scăzută prezen

Turos Lóránd: cele mai importante sunt contactele personale cu alegătorii
Suspiciune de fraudă la o secție de votare din municipiul Satu Mare
Dorel Coica a renunțat la mandatul de consilier local. Ciprian Craciun îi la locul
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Județul Satu Mare s-a făcut din nou de rușine când vine vorba de prezența la urne, fiind în ultimele cinci la nivel național cu cea mai scăzută prezență la vot, singurul plus fiind faptul că a crescut proncetula prezența la vot în mediul urban, comparativ cu cel rural, acolo unde erau cei mai mulți votanți până acum.

Doar 34,9% din sătmărenii cu drept de vot s-au obosit să se prezinte la urne, cei mai mulți trecuți de prima tinerețe, respectiv din categoria de vârstă 45+, cei până în 45 de ani fiind mai puțin de jumătate din cei peste 45 de ani. Femeile s-au prezentat în număr mai mare la urne la acest tur de scrutin.

Sectia de votare în care s-a înregistrat cea mai mare prezență la vot este în satul Aciua, comuna Pomi, acolo unde a fost o prezență de 73,61%. Aceasta este urmată de o secție de votare din Pișcari și una din Ghirișa, ambele cu 63,9.

La polul opus se situează o secție de votare din Târșolț, cu doar 10% din cei cu drept de vot prezenți la urne, urmată apoi de una din Trip, cu 10,6% alegători care și-au exercitat dreptul

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!