Tinerilor din Satu Mare „li se rupe” de vot și de politicieni. Lipsesc total de la urne

HomeActualitate

Tinerilor din Satu Mare „li se rupe” de vot și de politicieni. Lipsesc total de la urne

Tinerii din Satu Mare, cei cuprinși în categoriile de vârstă 18-24 de ani și 25-34 sunt cei mai leneși când vine vorba de prezența la urne. ACeștia nu

Andreea Paul, afectată după atacurile lui Adrian Albu. Ce mesaj le transmite colegilor de partid: „caractere mici =scor mic”
PNL susține Guvernul Cioloș: zero-Corupție, zero-Minciuni, zero-Populism
UDMR și-a depus listele pentru Parlamentare de ziua Revoluției Maghiare. Vrea 3 deputați și 2 senatori
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Tinerii din Satu Mare, cei cuprinși în categoriile de vârstă 18-24 de ani și 25-34 sunt cei mai leneși când vine vorba de prezența la urne. ACeștia nu se sinchisesc să iasă din case și să voteze, la fel cum nu s-au obosit nici să se intereseze de ce înseamnă fenomenul politic în România.

Conform statisticilor realizate cu privire la prezența la vot până la ora 16, în județul Satu Mare prezența la urne în rândul tinerilor cu vârsta de până la 35 de ani este dezolantă. ACeștia sunt cu 50% mai puțini decât cei cu vârsta între 45-64 de ani și 3/4 din cei peste 65 de ani care s-au prezentat la urne.

Motivele invocate de tineri când sunt întrebați de ce nu votează sunt următoarele:

„Nu am cu cine vota!” – Lavinia

„Nu vreau, nu ma intereseaza, nu cred, candidatii sunt sub zero la incredere…..chiar nu am nici un motiv sa merg.” – Andreea

Si eu cred la fel, nu ai cu cine vota, toti sunt la fel etc etc, dar m-am dus, mi-am anulat singura votul, decat sa-l ia altii in mod fraudulos” – Lavinia 

„Daca votu ar schimba ceva nu ai fii lasat sa votezi ” – Ionuț

Nici măcar impulsionarea încercată de patronii de localuri din Satu Mare, prin oferire unei cafelele sau a unui ceai gratuite pentru cei care votează nu i-a făcut pe tineri să iasă la vot în număr mare.

Cristian, patron de local din Satu Mare, afirmă:

„Au fost câșiva, dar foarte slab, vreo 20. Eu nici la atâția nu mă așteptam că am făcut aceeași chestie la locale și atunci au venit 10 persoane”

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!