E FINAL!!! Trei parlamentari vechi și patru noi pleacă din Satu Mare la București. PSD și UDMR împart aproape tot

HomeActualitate

E FINAL!!! Trei parlamentari vechi și patru noi pleacă din Satu Mare la București. PSD și UDMR împart aproape tot

Odată finalizată numărătoarea paralelă a voturilor şi aflarea cifrelor rezultatelor alegerilor, se cunosc şi oamenii care vor ocupa posturile de parla

Rezultatele alegerilor la Satu Mare după numărarea a 99% din voturi
Alegeri parlamentare 2016 Satu Mare. 48% cea mai mare prezență la vot și 5% cea mai mică, în județ
PSD câștigă alegerile la diferență mare, conform primelor exit-poll-uri. Se mai poate schimba ceva?
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Odată finalizată numărătoarea paralelă a voturilor şi aflarea cifrelor rezultatelor alegerilor, se cunosc şi oamenii care vor ocupa posturile de parlamentari. Satu Mare trimite la Bucureşti patru oameni noi în ale politicii naţionale şi trei persoane care au cel puţin un mandat de parlamentar în spate.

Cel mai experimentat parlamentar este cu siguranţă Erdei D.Istvan, din partea UDMR care tocmai a câştigat al treilea mandat de deputat. Acesta merge la Bucureşti alături de doi colegi tineri, respectiv Magyar Lorand – deputat, aflat la primul mandat şi Lorand Turos – senator, tot la primul mandat. Primul a fost consilier local şi antreprenor, iar cel de-al doilea şi-a dat recent demisia de la CNA pentru a putea candida.

PSD trimite la Bucureşti un parlamentar cu experienţă, pe Octavian Petric, care are cele mai mari şanse să intre după redistribuirea voturilor la nivel naţional şi pe care surse din PSD îl dau deja sigur câştigător. Acesta este om de afaceri şi tocmai a încheiat un alt mandat de deputat. Un alt deputat PSD este Ioana Bran, o tânără de 30 de ani, venită din mediul de afaceri şi cu un mandat de consilier judeţean în spate. Senator din partea PSD va fi Gabriel Leş, care este tot o persoană nouă pentru Parlament.Ultima funcţie pe care a ocupat-o a fost de secretar de stat în Ministerul Apărării, dar mai are la activ un post de viceprimar şi unul de director APIA.

PNL este cel care închide lista parlamentarilor sătmăreni, prin Romeo Nicoară, care câştigă astfel al treilea mandat de deputat, primul în judeţul său natal, după ce de două ori a fost trimis să candideze în alte judeţe şi din partea altor partide.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!