În Satu Mare se asfaltează la -3 grade „chiar dacă se duce dracului” . La primăvara va începe marea asfaltare

HomeActualitate

În Satu Mare se asfaltează la -3 grade „chiar dacă se duce dracului” . La primăvara va începe marea asfaltare

Municipiul Satu Mare începe să prindă iar formă, sau mai exact să devină liniar, după ce o serie de gropi din Satu Mare au fost asfaltate zilele trecu

Un sătmărean revoltat a asfaltat singur groapa din față de la Unicarm din centru
Cea mai periculoasă groapă din Satu Mare. Groapa a rezistat în trei rânduri autorităților
De vineri începe asfaltarea pe Bulevardul Independenței
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Municipiul Satu Mare începe să prindă iar formă, sau mai exact să devină liniar, după ce o serie de gropi din Satu Mare au fost asfaltate zilele trecute și urmează să mai fie asfaltate în perioada în care urmează, în chiuda faptului că temperaturile de afară nu sunt neapărat cele mai potrivite pentru acest proces. În condițiile meteo actuale și dată fiind tehnica de asfaltare, asfaltul nou va ține cel mult trei luni de zile.

Acest lucru pare că nu îideranjează pe cei de la primărie, care admit că nu este ceva de derată, dar este ceva necesar pentru a avea o minimă decență pe șoselele din oraș, până la primăvară.

 

„Aproximativ 7000 mp unde trebuie intervenit urgent. De vreo 2 săptămâni avem din nou contract. Am stat de vorbă de urgență cu adminsitratorul firmei din Cluj și am solicitat să intervină în acele locații unde deja persistă niște gropi imense. Prin martie se va porni marea asfaltare.

Din păcate acea tehnologie, a astupării gropilor prin încălzire, dar acea tehnologie este mult mai scumpă decât dacă am asfalta o groapă cu tehnologia clasică de rei ori. Hai să presupunem că se asfaltează acuma în minus trei grade, se duce dracului până în martie, dar și dacă facem de trei ori, e mai ieftin așa. Dacă tot avem contract cu Diferit Cluj, am luat decizia să intervenim urmând ca din martie să facem lucrarea mare. Acum facem lista de priorități,deși primim propuneri zilnic: și aici,și aici. Încercăm să facem lista deși sunt multe străzi care nu au fost cuprinse nici în 2010 la marea intervenție asupra carosabilului. ”, afirmă primarul Kreskenyi Gabor

Firma care se ocupă de asfaltare nu este însă câștigătoarea licitație, care nu a avut timp să reloce utilaje și stația de beton în termen atât de scurt, astfel subcontractând o altă firmă sătmăreană. Este vorba de firma Alfa Rom,singura care are stația de beton pornită, fiind nevoie de asfalt cald pentru asfaltare.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!