Tehnicianul care a aprobat transportul bradului cu ambulanța, a fost sancționat, dar nu dat afară

HomeActualitate

Tehnicianul care a aprobat transportul bradului cu ambulanța, a fost sancționat, dar nu dat afară

Așa cum a anunțat și în ziua în care s-a aflat despre caz, directoarea Serviciului de Ambulanță Județean, Gabriela Opriș a cerut celor care au făcut v

Cinci morți în cinci zile anunțați de Serviciul de Ambulanță. Numărul solicitărilor nu a explodat de sărbători
De la 1 septembrie medicii de pe ambulanță renunță la pix și foaie și fac fișa pacientului pe tabletă
AMBULANȚA SATU MARE | Aproape 100 de intervenții pe zi
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Așa cum a anunțat și în ziua în care s-a aflat despre caz, directoarea Serviciului de Ambulanță Județean, Gabriela Opriș a cerut celor care au făcut verificări în cazul transportului bradului cu ambulanța, demiterea celui vinovat.

Se pare că tehnicianul auto este cel care a aprobat acest transport, motiv pentru care propunerea managerului a fost de desfacere a contractului de muncă, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Restul membrilor din comisia de anchetăadministrativă au decis ca cel vinovat să se aleagă doar cu o diminuare salarială de 15% pe o perioadă de trei luni.

 

În urma anchetei administrative efectuată de către membrii comisiei de anchetă administrativă, reprezentant Runos și consilierul juridic din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Satu Mare și luându-se în considerare  notele explicative date de către directorul tehnic și tehnicianul auto, s-a hotărât:

  • Diminuare cu 15%pe o perioadă de trei luni a venitului tehnicianului auto
  • Această sancțiune fiind luată de către toți membrii comisiei de anchetă administrativăcu excepția managerului general, care a fost de părere că ar trebui încetate raporturile de serviciu cu vinovatul în cauză, dar având în vedere că este la prima abatere, și managerul general susține diminuarea cu 15% pe o perioadă de trei luni a venitului tehnicianului auto.”, se arată într-un comunicat de presă al Serviciului de Ambulanță Județean.

În cadrul aceluiași comunicat se precizează faptul că autospeciala filamtă este o ambulanță de tip A1-A2, care are o dotare minimă și nu dispune de medicație, utilizată  pentru transportul pacienților care nu necesită îngrijiri pe timpul transportului, respectiv dializă sau externare. Astfel, acest eveniment nu a tulbura activitatea normală a ambulanțelor.

 

„Este de menționat faptul că solicitările numărul unic pentru apeluri de urgență, 112, au fost onorate de același număr de  echipaje, obișnuit, ca în fiecare tură de lucru, iar pacienții care au solicitat  ambulanța nu au avut  de suferit datorită acestui  eveniment nedorit. ”, se mai arată în comunicat.

 

Bradul transportat cu ambulanța reprezenta o donație a Ocolului Silvic către Serviciul de Ambulanță Județean, acesta urmând să fie împodobit pentru un eveniment de tradiție organizat în curtea instituției.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!