Consilierii locali s-au contrat mai puternic decât în campanie în ultima ședință de Consiliu Local. Impozitele au fost subiectul

HomeActualitate

Consilierii locali s-au contrat mai puternic decât în campanie în ultima ședință de Consiliu Local. Impozitele au fost subiectul

Ziua de joi a fost pentru consilierii locali prilej de întâlnire, într-o nouă ședință de lucru, una extraordinară de această dată. Ceea ce se credea c

Trei persoane care ar putea ocupa funcția de viceprimar. Cine le va lua locul lui Albu și Feher?
Surse! Cine le ia locul lui Ciprian Crăciun și Radu Roca, dacă cei doi ajung secretari de stat
PSD și-a instruit bobocii din administrație
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Ziua de joi a fost pentru consilierii locali prilej de întâlnire, într-o nouă ședință de lucru, una extraordinară de această dată. Ceea ce se credea că va fi o ședință fulgerătoare, s-a întins nesperat, consilierii având destule replici de schimbat pe seama a două proiecte.

Prima discuție s-a purtat în jurul Clubului Sportiv Municipal (CSM) pentru care s-a realizat o rectificare bugetară, pentru a primi suma de 328,000 lei, bani necesari pentru a încheia anul pe 0. Discuțiile au pornit de la nemulțumirea că au primit raportul clubului doar în ziua ședinței și nu au putut să îl analizez. Consiliera Marcela Papici a dorit să știe cum se vor împărți acești bani și dacă ei se vor regăsi și în plata salariilor jucătorilor.

Punctul cu cele mai îndelungate discuții a fost însăurmătorul, cel care prevedea cota de impozitare pentru clădirile nerezidențiale și cu destinație mixtă, respectiv apartamentele unde funcțonează firme și spațiile comerciale. După ce a fost în dezbatere publică, consilierii au avut de votat propunerea ca această cotă de impozitare să scadă de la maximum de 1,5 puncte cât a fost anul acesta la 0,7% pentru anul viitor.

Consilierul Ciprian Crăciun a intervenit și a propus ca această cotă să fie scăzută la 0,4% cu asumarea unei creșteri a gradului de încasare a impozitului.Acesta a mai menționat că această cotă de impozitare face atingere la 8000 de plătitori de impozite, dar s-au realizat încasări în anul în curs de la mai puțin de 2000 dintre ei.

Colegul său Adrian Micle a venit în completarea lui afirmând că s-a pus în discuție revenirea în luna martie 2017 asupra diminuării cotei de impozitare de la 0,7% la o valoare mai mică, atunci când se vor ști anumite cifre relevante pentru situația dezbătută.

Consilierul Guntner din partea UDMR a avut o reacție pe cât de punctuală, pe atât de dură, afirmând că cei de la PSD pozează în „campioni ai reducerilor”, în concordanță cu promisiunile de la nivel național pe care partidul le-a făcut în campanie, dând o tentă politică discuției.

În discuție a intervenit și viitorul city manager, Masculic Csaba, care a vorbit aplicat, cu date exacte referitoare la problemă, precum și cu preconizări viitoare cu privire la încărcătura bugetară la care municipalitatea va fi supusă după ce PSD își va pune în aplicare planul economic de guvernare. Marcela Papici și Adrian Albu au avut și ei completări de adus, total diferite ca viziune, Adrian Albu încheind destul de vocal, nemulțumit că unii dintre colegii lui au în ședința publică altă viziune față de cea exprimată în comisiile de specialiatate de ieri.

Într-un final cota de impozitare de 0,7% a fost votată, cuexcepția a două persoane, care s-au abținut.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!