Un director de școală a fost schimbat după contestațiile făcute în urma concursului

HomeActualitate

Un director de școală a fost schimbat după contestațiile făcute în urma concursului

Procesul de ocupare al posturilor de directori și directori adjuncți în instituțiile de învățământ, ca urmare a concursului, ia sfârșit astăzi. După f

Angajări la Poliție. Se caută oameni din sursă externă, fără studii în domeniu și fără experiență
Piticii din grupa mijlocie de la GPP 1 Tășnad au obținut marele premiu la festivalul de folclor pentru copii „Deschideți Porțile Mari”
Cum demonstrează un sătmărean lumii întregi că românii au cultură generală
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Procesul de ocupare al posturilor de directori și directori adjuncți în instituțiile de învățământ, ca urmare a concursului, ia sfârșit astăzi. După finalizarea perioadei de verificare a contestațiilor, Inspectoratul Școlar ia act de aceste rezultate și validează directorii care au promovat examenul.

La nivelul județului Satu Mare au fost patru contestații de soluționat în perioada trecută de la examen până în prezent.

„În urma contestațiilor, în cazul tuturor celor patru au existat modificări de notă, dar doar într-un singur caz s-a produs schimbarea directorului care a câștigat inițial postul. Este vorba de cazul directorului de la Colegiu Tehnic  George Barițiu din Livada, în rest au rămas aceleași persoane care au obținut postul după concurs”, afirmă Călin Durla, inspector școlar general.

Inspectoratul Școlar mai are încă o sarcină până la începutul anului viitor, respectiv consultări cu consiliile profesorale pentru numirea de directori acolo unde nici unul din candidați nu a promovat examenul sau acolo unde nu s-a înscris nimeni în concurs. Este vorba de peste 40 de unități școalare de la nivelul județului. Acest demers trebuie finalizat până în 21 decembrie, ca până în 9 ianuarie noii directori să fie validați.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!