Copiii de la Casa de Copii „Ștefania” din Oar au împobodit bradul ECO din Casa Verde

HomeActualitate

Copiii de la Casa de Copii „Ștefania” din Oar au împobodit bradul ECO din Casa Verde

În preajma sărbătorilor de iarnă, ca în fiecare an, într-o atmosferă caldă și primitoare Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Satu Mare a organizat

O casă din Satu Mare a ars de la o lumânare uitată sub brad
Spiritul sărbătorilor se simte tot mai puternic la Satu Mare. Se împodobește bradul din centrul municipiului
Adrian Albu:„Eu îi primesc pe colindători”. Kereskenyi :„Fostul primar a primit colindători în birou după ce a sunat un părinte”
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

În preajma sărbătorilor de iarnă, ca în fiecare an, într-o atmosferă caldă și primitoare Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Satu Mare a organizat în 20 decembrie 2016 începând cu ora 10.00 împodobirea bradului ecologic la Complexul de Educație Ecologică ”CASA VERDE”, acțiune care a devenit o tradiție în viața angajaților instituției.

La acțiune au participat zece copii de la Casa „Ștefania” din Oar care au împodobit ”Bradul ECO” cu podoabe realizate din materiale ecologice și reciclabile după care au prezentat un minunat spectacol cu colinde și poezii de Crăciun.

Copiii au fost primiți de doamna Bekessy Elisabeta – director executiv al APM Satu Mare, domnul city manager Maskulik Csaba, doamna Mărculescu Elena reprezentanta firmei SC Alpin SRL și de angajații Agenției pentru Protecția Mediului.

În holul clădirii s-a putut vizita și o expoziție de picture, peisaje de iarnă realizate de copiii de la Palatul Copiilor Satu Mare coordonați de   doamna Szemak Zsuzsa profesoară de arte plastice. Expoziția  poate fi vizitată în perioada decembrie 2016 – ianuarie 2017.

La sfârșitul momentului artistic s-au împărțit cadouri pregătite de angajații APM Satu Mare copiilor de la Casa de tip familial ”Ștefania ”  din Oar.

img_5862

După împodobirea bradului Eco a avut loc premierea festivă a celor 15 instituții de învățământ ecologice reevaluate de CCDG în anul școlar 2015-2016 care au participat cu succes la acest program internațional ECOȘCOALĂ, drept urmare județul Satu Mare se clasează pe locul patru la nivel național, după județele Suceava, Neamț și Iași.

S-au rostit câteva cuvinte de apreciere: Elisabeta Bekessy – director executiv APM Satu Mare, Maskulik Csaba – city manager, Săsăran Mariana – inspector școlar , Elena Mărculescu – reprezentanta SC Alpin SRL în numele CCR Rebat RO şi CCR Logistics RO;

Totodată a avut loc și lansarea celei de-a doua ediții a competiției ”CEL MAI TARE LA RECICLARE” cu scopul de a implica și de a conștientiza un număr mai mare de elevi față de ediția anterioară.

La finalul acțiunii toți participanții au depus la bustul „părintelui arborilor”, Kiss Gedeon, o jerbă de flori, marcând astfel cei 6 ani de la dezvelirea bustului.

Sursa: APM Satu Mare

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!