Se caută bani! Primăria trebuie să scoată 90 de milioane pentru al treilea pod

HomeActualitate

Se caută bani! Primăria trebuie să scoată 90 de milioane pentru al treilea pod

Primăria municipiului Satu Mare are 6 luni de zile la dispoziție să găsească o sursă de finanțare pentru cel de-al treilea pod, mai exact podul de la

Pregătirile pentru Zilele Partium au intrat pe ultima sută de metri. 90 de firme au sponsorizat
Consiliul Județean a pregătit proiecte de 10 milioane de euro
Kereskényi Gábor: “ Am semnat contractul de finanțare pentru cea mai mare investiție din municipiul Satu Mare din ultimele decenii!”
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Primăria municipiului Satu Mare are 6 luni de zile la dispoziție să găsească o sursă de finanțare pentru cel de-al treilea pod, mai exact podul de la ștrand.

După mai multe încercări eșuate ale fostei conduceri de a scoate la licitație proiectarea podului, acest lucru s-a realizat și chiar s-a decis câștigătorul licitației pentru realizarea proiectului tehnic. Firma are la dispoziție șase luni să realizeze proiectul tehnic.

Cam tot atâta timp are la dispoziție și primăria să găsească sursă de finanțare, pentru ca lucrurile să aibă continuitate și să nu se tegiverseze lucrurile. Proiectul tehnic are o valabilitate mai mare, deci teoretic și timpul pe care îl are primăria la dispoziție să găsească sursă de finanțare este mai mare de 6 luni.

Bugetul propriu al primăriei nu poate susține o astfel de investiție, motiv pentru care e nevoie de găsirea unor alte surse de finanțare, fie că este vorba de fonduri europene sau guvernamentale. Suma despre care se vorbește în acest moment este de 90 milioane , dar suma exactă urmează să fie făcută publică după finalizare proiectului tehnic.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!