Ședință festivă condimentată cu dispute pe tema piețarilor și lecții de istorie urbanistică

HomeActualitate

Ședință festivă condimentată cu dispute pe tema piețarilor și lecții de istorie urbanistică

Consilierii locali sătmăreni au avut joi, 22 decembrie, ultima întrunire din acest an, asta dacă nu se petrece ceva deosebit și vor fi nevoiți să se î

Consilierii Locali din Tășnad i-au refuzat lui Romeo Kulcasar disticția de „Cetățean de Onoare”. Ce ar sta la baza deciziei
Municipiul Satu Mare are doi noi consilieri locali. Cine sunt ei?
Kereskenyi Gabor despre bugetul pe 2017 :” Vrem sa recuperam handicapul fata de orasele din jur”
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Consilierii locali sătmăreni au avut joi, 22 decembrie, ultima întrunire din acest an, asta dacă nu se petrece ceva deosebit și vor fi nevoiți să se întruneascăde urgență, dar mici șanse, după ce se pare că și Electrica a înțeles că nu are voie să se joace cu lumina sătmărenilor de sărbători.

Ordinea de zi cu 20 de puncte a fost completată cu încă 2 de către primar, așa că nimeni nu se aștepta să se termine prea repede. Ordinea de zi a fost parcursă destul de repede, cu stângăciile de rigoare ale consilierului Gati, care a prezidat ședința, iertat fiind,pentru că se afla la prima experiență de acest gen.

Prima poticnire în parcurgerea ordinii de zi, după ce s-a trecut de jurămintele noilor consilieri a fost la punctul privind taxele aplicate de primăriei anul viitor. Consilierul Radu Roca a cerut ca în piața mare producătorii de legume și fructe să nu plătească pentru lunile ianuarie și februarie doar taxa de rezervare de masă, da fiind faptul că aceștia sunt condiționați de frig cu ieșirea la tarabă.

Prezent la ședință, seful ADP, Bozai, a declarat că cererea nu este realistă, dat fiind faptul că acești comercianți pot intra în hală pentru a-și vinde produsele pe timpul iernii. În acest moment doar 20% din mesele din hală sunt ocupate, existând loc pentru toți doritorii.

Consilierul Butka Gergo a afirmat că s-ar crea un precedent dacă acestor cultivatori de citrice, cum i-a numit, ar primi acest favor, motiv pentru care nu consideră normală cererea lui Radu Roc. La vot, cererea consilierului PSD nu a întrunit numărul de voturi necesare.

Ședința s-a mai amânat și din cauza lecției de istorie locale în materie de urbanism oferite de consilierul Guntner  Tiberiu dar și de felicitările și urările consilierilor locali. La final, toți consilierii au închinat un pahar de șampanie.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!