UDMR și PSD, timizi în negocieri, deocamdată, la Satu Mare. Ce își doresc fiecare

HomeActualitate

UDMR și PSD, timizi în negocieri, deocamdată, la Satu Mare. Ce își doresc fiecare

PSD a încheiat la nivel național, ca urmare a formării majorității în Guvern, un protocol de colaborare cu UDMR, astfel încât formațiunea maghiară se

Consilierul Județean Adrian Cozma propune adoptarea unei rezoluții pentru unirea cu Republica Moldova
Explicația lui Adrian Ștef pentru demisia din Consiliul Județean. ANI i-a întrerupt cariera politică
Prefectul și președintele Consiliului Județean s-au întâlnit cu Ordinul Militarilor din România
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

PSD a încheiat la nivel național, ca urmare a formării majorității în Guvern, un protocol de colaborare cu UDMR, astfel încât formațiunea maghiară se angajează să sprijine inițiativele viitoare ale partidului social democrat.Bineînțeles, în schimbul unor funcții și posturi.

De cele mai multe ori aceste protocole naționale produc o undă de șoc și la nivel local, acolo unde partidele își oferă unele altora posturi de conducere și formează noi majorități.

Contactat înainte de asumarea publică a protocolului, președintele organizației județene a UDMR, Pataki Csaba a declarat:

„Eu stiu că discuțiile s-au purtat, dar nu știu să fie protocol de colaborare la nivel național, respectiv protocolul se referă din câte știu eu la conlucrarea în Parlament. Aici nu au fost inițiate discuții între formațiuni”, a afirmat președintele Consiliului Județean și al UDMR.

După semnarea protocolului se păstrează aceeași notă în discurs la nivelul reprezentanților UDMR cu funcții de conducere. Primarul Kereskeni Gabor, rămâne la fel de rezervat în declarații la fel ca și colegul său.

„Deocamdată este prematur să vorbim de acest lucru, au fost alegeri parlamentare și nu locale, o să discutăm la momentul potrivit.”, a declarat primarul.

Nici cei de la PSD nu se precipită să aducă în discuție acest subiect, rămânând deocamdată temperați în vizarea directă a anumitor posturi pe care și le-ar dori în urma unor negocieri politice la nivel județean, rezultate în urma protocolului la nivel național. Președintele PSD, Aurelia Fedorca nu se ferește însă să aducă în discuție posibile viitoare majorități în consiliul local și cel județean.

„Deocamdată încă nu am început discuții pe acest subiect. Așteptăm să se formeze Guvernul. După sărbători o să începem să luăm în discuție negocieri și la nivel județean. Posturile pentru care putem să discutăm deschis, fără probleme, sunt acelea care se pot lua ca urmare a unor majorități, sau a reformării unor majorități, atât la Consiliul Județean cât și la primărie. ”, a afirmat președintele PSD, Aurelia Fedorca.

Este de urmărit cum vor conlucra PSD și UDMR la nivel județean, mai ales la primărie, după ce în ultimii patru ani și jumătate cele două formațiuni și-au făcut opoziție, fără a arăta prea multe soluții de colaborre.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!