Ce îl aștepată pe polițistul local bătăuș. Primarul e supărat foc pe Poliția Locală după ultimul incident

HomeActualitate

Ce îl aștepată pe polițistul local bătăuș. Primarul e supărat foc pe Poliția Locală după ultimul incident

Poliția locală Satu Mare a ajuns una dintre cele mai blamate instituții din Satu Mare și acest lucru a fost aprofundat în ultimele zile, după ce un sc

Petrecăreți amendați de Poliția Locală. Au făcut grătare și au pus de-un chef în spatele unui bloc
Peste 100 de persoane legitimate de politia locala pe Horea6. 11 au ajuns la sectie
Și în luna august polițiștii locali și-au făcut norma la amenzi de circulație. Totalul amenzilor a fost de peste 140.000
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Poliția locală Satu Mare a ajuns una dintre cele mai blamate instituții din Satu Mare și acest lucru a fost aprofundat în ultimele zile, după ce un scandal vechi de o săptămână, ținut la saltea,a fost făcut public printr-un mesaj anonim. Magazionerul Haidu Gheorghe a fost lovit cu pumnul de șef serviciu Macioca. Nimeni nu a raportat acest incident nici măcar către primărie,ci l-a ținut ascuns.

„Din păcate sunt foarte multe semnale negative în ceea ce privește funcționarea poliție locale și asta este din păcate încă o dovadă că nu este totul în regula la instituția respectivă. Nu degeaba am mai spus că oamenii așteaptă o eficientizare din partea acestei institutii, dar ei au tot timpul o scuză, că cârcotași sunt acei cetățeni care sunt amendați. Paradoxal, nu aceia se plâng de această instituție si de lipsa de eficonță ci acei oameni care ar dori să fie ordine. ”, declară primarul Kereskenyi Gabor.

 

Șeful poliției locale, Ioan Precup a confirmat existența acestui scandal, afirmând că în acest moment se fac cercetări pentru a se stabili cauzele și pentru a se trage la răspundere vinovații.

„Sancțiunile vor fi cele  prevăzute de legea 99 din 1999 privind funcționarul public. Se va stabili de comisia de disciplinămai exact. O parte dintre ei sunt în concediu, după aceea vor începe cu ședințe de lucru, îi vor cita și depinde câte ședințe de lucru vor fi.”, a mai completat directorulPoliției Locale.

Mai, exact, șeful serviciu Macioca riscă cel mult o apostrofare scrisă și eventual o penalizare salarială. Scandalul pare să fi fost ținut secret, date fiind declarațiile edilului șef al municipiului, care a aflat despre aceste problem din presă.

„E inadmisibil, eu nu știu ce au în cap, eu de acest scandal am aflat din mass media, nu am fost informat din cadrul instituție, mai ales că s-a întâmplat în data de 20. Nu e normal. Se va face o anchetă internă și în momentul de față este în derulare o analiză a acestei instituții și consider că în cursul lunii ianuarie va fi necesar să luăm unele măsuri în ceea ce privește eficientizarea, care lasă mult de dorit. Noi în primele șase luni nu am vrut să dăm într-o instituție și să zică lumea că a venit noul primar și vrea să arate că e primul care taie și spânzură. În primele 6 luni am considerat că e normal să îi ajutăm să se mute, să aibă conditii, dar așa nu se mai poate.”, a mai explicat primarul.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!