Care e primul proiect pe care Gabriel Leș în poate face pentru sătmăreni din postura de Ministru al Apărării

HomeActualitate

Care e primul proiect pe care Gabriel Leș în poate face pentru sătmăreni din postura de Ministru al Apărării

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș a primit miercuri undă verde de la comisiile de specialitate care l-au audiat înainte să depună jurământul p

Președintele Klaus Iohannis la Satu Mare: „Îndrăgesc Satu Mare”
Povestea sătmăreanului disponibilizat de armata română, dar primit de cea americană – VIDEO
Ministrul sătmărean al Apărării Naționale, Gabriel Leș, ia atitudine în războiul dintre Armată și Gigi Becali
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș a primit miercuri undă verde de la comisiile de specialitate care l-au audiat înainte să depună jurământul pentru ocuparea funcției. Acesta a fost ales senator de pe listele PSD Satu Mare la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, fiind la primul mandat de parlamentar.

Primul proiect prin care sătmărenii pot simți prezența unui parlamentar sătmărean în cabinetul Grindeanu este finalizarea demersurilor începute de fostul primar Coica. Acesta a inițiat o corespondență cu Ministerul Apărării Naționale în urma căreia se dorea obținerea de la armată a unui teren de peste 2 hectare în apropiere de stadionul Unio. Pe acel teren, plus ceea ce mai este în jur, se plănuia să se construiasca un centru sportiv. Dacă actualul primar va menține vie ideea, Gabriel Leș poate înlesni apariția unui Hotărâri de Guvern necesare pentru ca acel teren să fie transferat din proprietatea MapN în cea a primăriei.

Prima interacțiune a actualului ministru cu administrația publicăa avut loc în anul 2000, când a fost ales consilier local la doar 25 de ani, tot de pe listele PSD. Mai apoi acesta a ocupat, un mandat mai târziu, între 2004 -2008 funcția de viceprimar al municipiului Satu Mare, când primarul a fost dat de către cei de la UDMR.

În anul 2009 Gabriel Leș a ocupat funcția de subprefect, fiind unul dintre puținii din Satu Mare care a absolvit cursul de ocupare a unui post de funcționar public. În anul 2013 Gabriel Leș a preluat conducerea APIA Satu Mare, dupăce vechiul director a fost arestat, iar doi ani mai târziu, în timpul Guvernului Ponta, a fost numit secretar de stat în Ministerul Apărării Naționale. Acesta a fost păstrat în funcție și de către Guvernul Cioloș.

La bază, Gabriel Leș este economis, fiind absolvent al Universității de Vest Timișoara, iar mai apoi a făcut un masterat în „Managementul financiar financiar contabil și juridic al firmei”. Acesta a absolvit și un curs de perfecționare de „Achiziții Publice, concesiuni, contracte”, curs urmat în cadrul Institutului Național de Administrație. În 2016 a absolvit la Colegiul Național de Apărare și cursul de „Securitate și bună guvernare”.În perioada în care a ocupat funcții publice nu s-a remarcat prin scandaluri publice care să îl aibă în prim plan.

Gabriel Leș are 41 de ani, fiind născut în 23,12,1975, este căsătorit și este tată a trei copii, doi băieți și o fată.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!