Un sătmărean dă de pământ cu sistemul din poliție și îi face vinovați de moartea polițistului din Vișeu

HomeActualitate

Un sătmărean dă de pământ cu sistemul din poliție și îi face vinovați de moartea polițistului din Vișeu

Primele cercetări anunțaseră o sinucidere în cazul morții șefului de post de poliție din comuna Vișeu. Acesta a fost descoperit mort în secție de cătr

De crima de la Apa s-a auzit până la Ministerul de Interne. Anchetatorii se învârt deja în jurul unor suspecți
Luna noiembrie, propice criminalilor? S-au împlinit trei ani de la uciderea Gabrielei Dorgai
Fiul familiei Rentea, Răzvan, a fost reținut de polițiști. El este principalul suspect al triplului asasinat
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Primele cercetări anunțaseră o sinucidere în cazul morții șefului de post de poliție din comuna Vișeu. Acesta a fost descoperit mort în secție de către primar. După primele cercetări, sindicatul de poliție EUROPOL dezvăluie detaliile anchetei, afirmând că ar fi vorba despre o crimă și nu o sinucidere așa cum s-a anunțat inițial.

12369218_932013646892690_4148498542545614664_n

„ A fost găsit fără suflare, în jurul orei 19:00, în interiorul postului de poliţie, care avea uşa închisă, asigurată cu cheie. Deşi iniţial s-a vorbit despre o sinucidere, după primele concluzii ale echipei de cercetare la faţa locului, s-a stabilit că a murit în urma aplicării a trei lovituri de cuţit.

Îngrijorător este faptul că poliţistului nu i-a fost găsită arma din dotare şi muniţia asupra sa, iar criminalul, se presupune că după ce l-a ucis cu sânge rece, i-ar fi sustras şi cheile de la postul de poliţie, pe care le-a folosit să închidă uşa biroului.”, afirmă Cosmin Andreica, președintele Sindicatului EUROPOL.

Cei de la EUROPOL identifică și greșeala care s-a comis în acest caz și care a dus la moartea polițistului, respectiv programarea singur în serviciu, dând vina pe sistem.

„Este greu de descris în cuvinte suferinţa pe care familia şi cei apropiaţi o resimt în aceste momente, însă este strigător la cer să mai acceptăm ca un sistem condus de oameni incompetenţi, să ne pună în primejdie viaţa, zi de zi, prin deciziile pe care le iau. Colegul nostru a fost planificat singur în serviciu, aspect care i-a fost fatal!

Nu de puţine ori, sindicatele au atras atenţia asupra iminentelor pericole pe care le întâmpină poliţiştii care sunt planificaţi singuri în serviciu, în special cei de la posturile de poliţie, şi ne întrebăm câţi colegi mai trebuie să moară ca mai marii Poliţiei Române să nu mai stea cu mâinile ridicate, ca Ponţiu Pilat, sub pretextul lipsei capacităţii de a interveni în problema programului de lucru de la IPJ-uri sau a modului în care sunt planificaţi efectiv poliţiştii în serviciu.

Asemenea tragedii se pot repeta foarte uşor în condiţiile în care, astăzi, în 90% din IPJ-uri, din cauza impotenţei manageriale, poliţiştii intră în serviciu singuri, asigură permanenţa din timpul lor liber şi intervin singuri la evenimente, în timp ce protecţia lipseşte cu desăvârşire.”, mai comunică liderul de sindicat.

Sindicatul atrage atenția că acesta nu este un caz singular de polițist programat singur în tură și că astfel de lucruri se întâmplă frecvent deși sunt contrare tuturor procedurilor.

Șeful postului de poliție din Vișeul de Jos, Gheorghe Nistor avea 48 de ani și se pregătea ca anul acesta să iasă la pensie, după o carieră în IPJ Maramureș. Acesta era căsători și avea doi copii.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!