Cât de des se mută sătmărenii și unde sunt cele mai căutate apartamente din oraș

HomeActualitate

Cât de des se mută sătmărenii și unde sunt cele mai căutate apartamente din oraș

Piața imobiliară din Satu Mare nu se poată lăuda ca fiind una extrem de vioaie și de antrenantă, dar cu toate acestea tranzacțiile imobiliare au loc î

Care sunt consilierii județeni cei mai iubitori de avere. Câte terenuri și câte mașini au
Un nou complex de locuințe se ridică în oraș. Un proiect vechi ce prinde contur
Urmează o nouă serie de blocuri ANL pe strada Poligonului. Primăria a predat amplasamentul
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Piața imobiliară din Satu Mare nu se poată lăuda ca fiind una extrem de vioaie și de antrenantă, dar cu toate acestea tranzacțiile imobiliare au loc în număr destul de mare la nivelul municipiului și a județului. Unul dintre motivele pentru care Satu Mare este în spatele altor județe și foarte departe de centrele universitare este îmbătrânirea populației și conservatorismul locuitorilor.

„În Satu Mare lumea fuge de blocuri cu lift,cheltuielile sunt mai mari la întreținere, populația e îmbătrânită și nu preferă astfel de blocuri. Sunt multe blocuri cu lift care nu sunt întreținute, sunt la cota de avarie.

În alte părți se construiește masiv, sunt blocuri noi, sunt lifturi de ultima generație, acolo se caută așa ceva. În Satu Mare doar doi constructori au făcut blocuri turn, restul sunt doar până la etajul patru.

În Cluj trendul e că e foarte tare să ai apartament în bloc turn, la ultimul etaj, ca panoramă. E și zgomot mai puțin, e liniște, nu te inundă de la etaj. La noi fiind populația îmbătrânită, mentalitatea a rămas aceeași,din anii 90. La noi cam o dată în viață se schimbă locuința doar, și atunci că vin din cartiere în centru, pentru comoditate sau coboară de la un etaj superior la unul inferior, asta fac. ”, afirmă Radu Hotca, managerul Agenției Imobiliare Comcas Expert.

Cei care totuși caută un apartament, pe lângă suprafața acestuia și decomandarea camerelor, care în ultima vreme a devenit aproape obligatorie în cerințele sătmărenilor, iau în considerare și efortul. Și cum cei mai mulți care își permit achiziția unui imobil sunt angrenați la locurile de muncă de la birouri, majoritatea caută locuințe în zona centrală, ceea ce face un apartament cu două camere în această zonă chiar și cu 40% mai scump decât unul de peste pod și chiar cu aproximativ 150% față de unul din Solidarității. Prețurile pentru aparamente în Satu Mare începe de la 350euro/mă și ajunge la 650 euro/mp

„Lumea caută în general zona centrală și pe urmă cartierele astea mai bune, Carpați I, II, Micro 17, Micro 16, Micro 15 și pe urmă restul, mai îndepărtate, cele mai căutate fiind apartamentele de la etaje intermediare, cele de la parter și ultimul etaj sunt mai ieftine.

Atunci când vrea cineva să își cumpere un apartament trebuie să se fie atent la orientarea lui, să fie orientat spre soare, la anul construcției și la materialul din ce e făcut blocul. E recomandat să fie din cărămidă sau BCA, să nu fie din prefabricate. Dacă e totuși din prefabricate, să fie izolat. ”, recomandă Radu Hotca.

Un apartament cu două camere, acestea fiind cele mai căutate, poate începe de la 12.000 de euro în Solidarității, iar prețul crește în funcție de zonă, la 17.000 în Micro 14, 24.000 în Micro 16, chiar 30.000 în Carpați și poate ajunge la 45.000 în blocurile noi,dacă este și mobilat. Agenția Comcas a vândut în anul 2016 locuințe în valoare de peste două milioane de euro, considerând anul 2016 unul bun, deși a punctat un număr de tranzacții maimic decât în 2015.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0