Capitolul la care sătmărenii îi concurează pe cei din Cluj. Crezi că e normal?

HomeActualitate

Capitolul la care sătmărenii îi concurează pe cei din Cluj. Crezi că e normal?

Satu Mare a fost mereu privit ca un oraș mic tot timpul și dat fiind faptul că aproape că nu mai este sătmărean care să nu fi trecut prin Cluj în ulti

Centrul orasului, `mosia` boschetarilor, dupa lasarea intunericului. Si se tot extinde …
După ce ani la rând au reprezentat un pericol pentru cetățeni și mașini, primăria reabilitează pasarelele din centru
Cel mai complex local din centrul orașului, unde poți ieși fie să iei masa, fie doar să te bucuri de liniște
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Satu Mare a fost mereu privit ca un oraș mic tot timpul și dat fiind faptul că aproape că nu mai este sătmărean care să nu fi trecut prin Cluj în ultimii ani, cu toții comparau municipiul nostru cu Clujul. Bineînțeles, de fiecare dată dezavantajul, poate cu excepția traficului, era în favoarea clujenilor.

Totuși, există câteva paliere la care sătmărenii sunt egalii clujenilor, deși acest lucru nu este tocmai cel mai pozitiv, dar este un semn că totuși și Satu Mare are o anumită putere economică, doar că lumea este mai sceptică și reținută să ruleze banii. Prețul spațiilor imobiliare este cel mai bun exemplu în acest sens.

„La spații am avut peste 20 vândute anul trecut. Se caută spații comerciale cu vad, și astea își mențin prețul, nu se schimbă nimic. În Satu Mare cele mai bune spații se vând între 2500 și 3000 de euro metru pătrat, astea cu vad comercial. Chit că nu se regăsește prețul, poate nu încasezi în 20 de ani ca să scoți prețul ăla. Dar, o dată la 6-7 se schimbă proprietarii. Sunt care au nevoie de ele și stau la rând pentru aceste spații. Dacă mergem în cartiere, acolo sunt mai ieftine și sub 1000 de euro metru pătrat, dar nu sunt așa de rentabile. Chiar zice lumea că aici suntem la nivel de Cluj cu prețurile la spațiile comerciale. Asta pentru că în centru facem tot.”, afirmă Radu Hotca, managerul Agentiei Comcas Imobiliare.

Acesta mai precizează că după construcția celui de-al treilea pod există toate premisele ca orașul să se extindă, ca centrul orașului să mai piardă din acest interes major pe care sătmărenii îl manifestă acum față de el. Se previzionează crearea unei noi zone comerciale pe partea stângă a Someșului, mai ales după construirea mall-ului celor de la NEPI.

Pe lângă aspectul spațiilor comerciale și prețul chiriilor ne face concurențiali cu clujenii, deși acest lucru nu este neapărat unul pozitiv, la fel cum nu este nici prețul spațiilor comerciale.

„Chiriile, paradoxal, sunt destul de mari în Satu Mare și nu văd motivul. Nu suntem centrul universitar dar ele se mențin la o cotă destul de ridicată. Dacă un apartament imobiliar și pus la punct și în cartiere în găsim la 180 – 200 de euro, pe centru 250 – 300 euro, până chiar la 500 de euro. Chiriile alea care sunt sub orice critică de pe Ostrovului la 100 de euro sau apartamentele cu două camere din Soli sau din Micro 14 la 100 de euro. Dar se pare că sunt bani să și plătească. ”, afirmă Radu Hotca.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!