Cea mai ciudată taxă din Satu Mare!!! Cât te costă să se tragă clopotul la înmormântare

HomeActualitate

Cea mai ciudată taxă din Satu Mare!!! Cât te costă să se tragă clopotul la înmormântare

În ultima ședință a Consiliului Local Satu Mare, consilierii locali au aprobat taxele care vor fi practicate la nivelul municipiului Satu Mare în anul

Ce moarte cruntă! Cum și-a găsit sfârșitul femeie din Carei, decedată în incendiu
Cod portocaliu de inundații în județul Satu Mare
Spălatul hainelor nu mai e un chin, pentru ca acum exista Ecoclean. Spală, calcă și împachetează hainele tale
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

În ultima ședință a Consiliului Local Satu Mare, consilierii locali au aprobat taxele care vor fi practicate la nivelul municipiului Satu Mare în anul 2017, pentru diferite servicii. Unele dintre aceste taxe le reprezintă și taxele pe care cei de la Administrația Domeniului Public le vor percepe sătmărenilor pentru diferite servicii, precum închirierea de spații sau gherete în piețe, taxe pentru vânzătorii ambulanți, taxele de parcare. Toate taxele din municipiul Satu Mare au rămas la valoarea anului 2016, doar că multe dintre aceste taxe nu erau cunoscute de către sătmăreni.

Unele dintre taxele a cărui preț s-a decis să fie egal cu cel din 2016 este și una dintre cele mai absurde și ciudate taxe auzite până acum la nivelul țării, taxa pe tras clopotul la înmormântare în cimitirul de pe strada Amațului. Pentru ca la o înmormântare cineva să aibă parte de sunetul clopotelor, se va plăti 21 de lei. De asemenea, la o înmormântare,cei care doresc asistență tehnică, alta decât săpatul gropii, trebuie să scoată din buzunar suma de 208 lei. Pentru asistență la montarea pietrei funerare se plătește 31 de lei iar pentru întreținerea cimitirului pe un an de zile taxa este de 33 de lei.

De asemenea se plătește chiar și pentru ridicarea capacului. Dacă este vorba de o criptă de două persoane, dacă acestea sunt suprapuse, atunci taxa este de doar 115 lei, dar dacă este vorba de o criptă cu două persoane alăturate și capacul este mai mare, taxe crește și ea, la 213 lei.

Este bine de știut că cei de la ADP, conform tabelului cu taxe publicat de primărie, prestează activități de realizare cripte, astfel încât sătmărenii pot apela la serviciile acestora în caz de nevoie și la al firmelor private.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!