Gerul și vremea rea se intensifică. Poliția are recomandări pentru tine dacă te pui pe drumuri

HomeActualitate

Gerul și vremea rea se intensifică. Poliția are recomandări pentru tine dacă te pui pe drumuri

Potrivit atenționărilor ANM, până la ora 24.00, județul Satu Mare se afla sub cod galben de ger, iar județele învecinate sub cod portocaliu iar până î

Gest de milioane!!! Ce au făcut actorii de la secția maghiară a Teatrului de Nord pentru cei care suferă din cauza gerului
Pregătiți paltoanele, gecile de iarnă, căciulile și mănușile. De marți vin ninsorile la Satu Mare
Două scoli fără încălzire din județul Satu Mare, obligate să suspende cursurile pentru trei zile
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Potrivit atenționărilor ANM, până la ora 24.00, județul Satu Mare se afla sub cod galben de ger, iar județele învecinate sub cod portocaliu iar până în data de  12.01.2017, ora 10.00, toată țara se află sub cod galben de vreme deosebit de rece ziua și ger noaptea. Peste acesta, parcursul nopţii de marţi spre miercuri (10/11 ianuarie) se suprapune un cod portocaliu în judeţele Constanţa şi Tulcea, unde  vor fi intervale cu rafale de 70…80 km/h, ninsori puternic viscolite, dar şi precipitaţii mixte ce vor depune polei, iar în judeţele Cãlãraşi, Ialomiţa, Brãila, Buzãu şi Vrancea temporar viscolul va fi puternic, viteza vântului va atinge 70…80 km/h, troienind zãpada.

În acest context, Poliția Română le recomandă cetățenilor să evite să plece la drum în zonele afectate, iar dacă nu-și pot amâna călătoria, să se intereseze de starea drumurilor de pe traseul pe care urmează să-l parcurgă și să-și pregătească autovehiculul pentru călătorie.

De asemenea, autovehiculele trebuie să fie echipate corespunzător cu anvelope de iarnă, iar sistemul de climatizare-dezaburire să fie funcțional.

Șoferii începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în aceste condiții, pe timp de noapte sau pe distanțe mari, dată fiind experiența redusă și riscul implicării în evenmente rutiere nedorite.

Pietonii trebuie să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor și să procedeze la efectuarea acestora numai după ce sunt siguri că traversarea se poate face în condiții de siguranță, ținând cont că în condiții de carosabil alunecos, spațiul de frânare al autovehiculelor crește simțitor.

Participanții la trafic trebuie să respecte indicațiile și recomandările polițiștilor rutieri care acționează pe arterele rutiere.

Sursa: IPJ Satu Mare

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!